De gouden gehaktbal

  -  advertorial   -  De gouden gehaktbal
gehaktbal recept

De gouden gehaktbal

Gehaktballen, ik vind ze heerlijk. Als ze goed gemaakt zijn natuurlijk. Je hebt zoveel verschillende recepten en varianten, maar wat maakt nu de ‘perfect’ gehaktbal? Vroeger keek ik altijd aandachtig mee als mijn oma haar heerlijke gehaktballen maakte. Dan kwam ik binnen lopen en vroeg ik of we soep en gehaktballen ging eten, de verleidelijke geur kwam je dan al tegemoet… mmm! Vanaf het moment dat ik zelf in de keuken kon staan ben ik aan de slag gegaan met gehaktballen. Van het recept van oma, tot eigen variaties, als ik moet kiezen welke ik het lekkerste vind zou ik dat niet zo 1,2,3 kunnen zeggen. Het is maar net waar je zin in hebt. Wel weet ik dat je met een goede gehaktbal altijd goed zit! Broodje bal, lekker naast een hollandse pot, als hapjes voor bij de borrel of je maakt er gehaktbrood van. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hoe maak jij je gehaktbal?

~ adv. ~

De Gouden Gehaktbal 2015

Culinair journalist Felix Wilbrink gaat dit jaar weer op zoek naar de lekkerste gehaktbal van Nederland. Heb jij een recept waarvan je denkt: die moeten ze proeven? Doe dan mee met de voorrondes op 19 september op diverse vestigingen van Keuken Kampioen, dus er zit er vast wel een bij jou in de buurt! Deelnemers komen met hun kant- en klare gehaktballen naar de Keuken Kampioen, waar ze hun gehaktballen (4 stuks) kunnen verwarmen middels een stoomoven. Ter plaatse is een deskundige jury die de gehaktballen zullen beoordelen op een aantal criteria (sappigheid, smaak, vorm, etc. etc.). Er zijn diverse mooie (culinaire) prijzen te winnen en op zondag 27 september strijden de nummers 1 en 2 per vestiging tijdens ‘De Markt van 1001 smaken’ (een jaarlijks terugkerend culinair evenement) in het Food Center Amsterdam om de ere bokaal ‘De Gouden Gehaktbal 2015’.

Om alvast in de gehaktballen stemming te komen heb ik hier een (al zeg ik het zelf ;)) smaakvol borrel gehaktballen recept.

Wat heb je nodig voor de borrel gehaktballen (20 stuks)

borrelbal recept
~ adv. ~

Bereiding

  1. Pak een grote kom en doe daar de gehakt in samen met alle andere ingrediënten (behalve de ui en het teentje knoflook) en kneed goed door elkaar
  2. Maak er dan kleine balletjes van, ongeveer 2 cm doorsnede
  3. Verhit een pan op het vuur met kokosolie
  4. Snipper een ui en kneus een teentje knoflook
  5. Bak die in de pan tot ze mooi gefruit zijn
  6. Leg de balletjes erin en zet het vuur middelhoog, keer ze regelmatig om
  7. Bak ze ongeveer 15-20 minuten rondom bruin en blus af met nog 1 el ketjap
  8. Serveer ze met een home made hummus of yoghurt knoflook saus en wat groente en je hebt een heerlijke borrel hap

Hebben we jou in de gehaktballen stemming weten te brengen en vind je het leuk om mee te doen met De Gouden Gehaktbal? Schrijf je dan nu in op http://www.telegraaf.nl/gehaktbal.

gehaktbal recept

recept gehaktbal

Handig in je keuken

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1