Bananencake met koffie en chocolade

  -  Comfort Food   -  Bananencake met koffie en chocolade
bananenbrood koffie chocolade

Bananencake met koffie en chocolade

Bananencake met koffie en chocolade, dat klinkt al goed toch? Een tijdje terug kreeg ik een mooi pakket van Fairtrade met allemaal ingrediënten voor een bananencake met koffie en chocolade en daar ben ik van het weekend mee aan de slag gegaan. Een heerlijk, gezond en makkelijk recept waar je je visite erg blij mee maakt! Bananen fact: door het hoge gehalte aan magnesium die een banaan bevat is het perfect tegen een kater. Magnesium zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten zich ontspannen en dat gaat nou juist die vervelende hoofdpijn tegen ;)

Wat heb je nodig voor bananencake met koffie en chocolade

  • 3 rijpe fairtrade en biologische bananen
  • 100 gr havermout
  • 100 gr speltbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 kopje espresso koffie
  • 50 gr gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • 50-100 gr raw chocolade

Keukenbenodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Prak de rijpe bananen fijn
  3. Doe alle droge ingrediënten in een beslag kom en roer goed door
  4. Voeg daarna de rest van deingrediënten toe en roer tot een goed beslag
  5. Vet een cakeblik in en giet daar het beslag in
  6. Zet in de oven voor 50-60 minuten, laat even afkoelen en je hebt heerlijke bananencake met koffie en chocolade

Tip: serveren met een lekker kopje koffie!

bananenbrood koffie chocolade

Onze aanraders

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1