0
Vegan chai cupcakes
Last minute nog opzoek naar een feestelijk recept? Van deze vegan chai cupcakes worden wij erg blij! De geur van chai associeer ik met een gezellige, winterdag, lekker warm bij de openhaard… Feest in je mond met de romige smaak van vanille chai, gevolgd door een heerlijke speculaas cupcake. Mocht je al wel ingeslagen hebben (grote kans…) dan is dit uiteraard voor welke gelegenheid dan ook, meer dan geschikt!
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de vegan chai cupcakes
- 200 gr bloem
- 100 gr kokosbloesemsuiker
- 125 gr kokos olie of een andere plantaardige olie
- 5 el speculaas kruiden
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl appel cider azijn
- 1 flax egg of andere ei vervanger
- vanille
- snufje Himalaya zout of Keltisch zeezout
Voor de creme topping
- 100 gr vegan mascarpone
- 75 gr vegan boter
- 5 a 6 el poedersuiker of kokosbloesemsuiker
- 1 tl chai kruiden
- 2 a 3 tl citroensap
- 1 tl vanille (extract)
Keukenbenodigdheden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe alle droge ingrediënten van de cupcake in een beslagkom
- Daarna doe je alle natte ingrediënten in een kom en mix je tot een glad geheel
- Voeg de natte bij de droge ingrediënten en mix weer goed door tot een mooi beslag
- Vul de cupcake vormpjes met het beslag
- Zet in de oven voor 25 a 30 minuten
- Maak ondertussen de topping door alle ingrediënten samen te voegen, te mengen en daarna in een spuitzak te doen
- Laat de creme topping in de spuitzak in de koelkast opstijven
- Haal de cupcakes uit de oven en laat volledig afkoelen
- Spuit de topping op de cupcakes en als ‘klap op de vuurpijl’ strooi je er wat kaneel overheen met wat geroosterde pijnboompitten en enjoy!