Vegan Caramel Shortbread
Dit was echt mijn guilty pleasure, caramel shortbread, het water loopt me al in de mond… Afgelopen weekend had ik er zo’n trek in en ben ik inspiratie op gaan doen om tot een vegan caramel shortbread te komen, guilt-free pleasure wordt het dan opeens ;) Geloof mij, deze vegan variant doet echt totaal niet af aan de caramel shortbread! Ren naar de winkel voor de ingrediënten en start direct, pas alleen wel op; het is verslavend.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de vegan caramel shortbread
Voor de bodem
- 100 gr amandelmeel
- 50 gr kokosmeel
- 1 el tapiocameel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zeezout naar smaak
- 2 el ahorn of agave siroop
- 60 gr kokosolie (gesmolten)
Voor de caramel
- 200 gr zachte dadels
- 2 el zonnebloempitten
- snufje zeezout naar smaak
- 1 tl vanille extract
- 1/2 el ahornsiroop (optioneel)
- Scheutje water (als je de caramel wat vloeibaarder wilt hebben)
Voor de chocolade
- 80 gr raw chocolade (minimaal 72%)
Bereiding
- Doe alle ingrediënten van de bodem in een beslagkom en roer heel goed door tot je een soort crumble hebt
- Pak een vierkante schaal en leg daar een bakpapiertje in
- Schep de bodem in de schaal en druk goed aan met een lepel, zet even in de koelkast
- Doe alle ingrediënten (behalve de zonnebloempitten) voor de caramel in een keukenmachine en mix tot het een glad geheel is geworden
- Rooster ondertussen de zonnebloempitten kort totdat ze poffen
- Roer de gepofte zonnebloempitten door de caramel
- Haal de bodem uit de koelkast en lepel de caramel erover heen en smeer goed uit, zet weer even in de koelkast
- Smelt de chocolade au-bain-marie en schenk over de caramel laag heen
- Zet de schaal in de koelkast zodat de chocolade weer goed hard wordt
- Haal na ongeveer 1 uur uit de koelkast en snijd de vegan caramel shortbread in vierkante blokjes (ik zou het niet te groot doen want het vult aardig) en geniet ervan!
Justin Breukers
Lekker zeg! Bedankt voor het delen :)
Nicole
Hmm, dit ziet er heerlijk uit :)
EerlijkerEten
Thanks! :)