Gezond ontbijt: Wortel kokoscake

  -  Comfort Food   -  Gezond ontbijt: Wortel kokoscake
Wortel kokos ontbijtcake

Gezond ontbijt: Wortel kokoscake

Als je de dag goed, lekker en gezond wilt beginnen, maak dan deze wortel kokoscake! Cake klinkt in de eerste instantie misschien niet gezond, maar deze cake is met amandelmeel gemaakt en er komt geen suiker of boter aan te pas. Deze cake is perfect geschikt als ontbijt, er zitten zoveel voedingsstoffen, vitaminen en mineralen in die ervoor zorgen dat je een content vol gevoel hebt en bruist van de energie. Plus ze maken de behoefte naar zoet eten de rest van de dag minimaal omdat het je bloedsuikerspiegel niet uit balans haalt. Ideaal als je op je gewicht wilt letten en lekker wilt blijven eten!

Wortel kokos ontbijtcake Wortel kokos ontbijtcake

Wat heb je nodig?

  • 90 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 1/2 tl vanille extract
  • 3 el kokosolie
  • 2 rijpe bananen
  • 45 gr dadels (zonder pit)
  • 70 gr geraspte wortel
  • 50 gr geraspte kokos
  • 25 gr stukjes hazelnoot
  • 25 gr cranberries
Wortel kokos ontbijtcake Wortel kokos ontbijtcake
~ adv. ~

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. In een grote kom voeg je de amandelmeel, bakpoeder en het kaneel samen.
  3. Goed roeren en opzij zetten.
  4. Pureer de bananen, ontpit de dadels en maak de hazelnoten klein.
  5. Kluts in een andere kom de eieren.
  6. Voeg als de eieren goed geklutst zijn de vanille, kokosolie, en gepureerde banaan toe.
  7. Doe alle ingrediënten bij elkaar in 1 grote kom (ook de ingrediënten die je zojuist apart van elkaar gemaakt hebt), goed roeren en dan in een bakblik voor 40 minuten de oven in.
Wortel kokos ontbijtcake

Comments: 6

  • mj
    23 februari 2014

    Hi! Ik ga dit zeker maken! Maar hoeveel lijnzaad en water voeg ik toe ipv de eieren?
    Thanks!!

      • Mj
        23 februari 2014

        Hij staat in de oven. Ben benieuwd! Dank voor het recept!

  • Alice
    12 januari 2014

    Super lekker recept zeg!
    Vooral net uit de oven is het net een gebakje. Ik ben zelf allergisch voor noten. De amandel meel vervangen voor havermeel. De hazelnoten eruit gelaten en wat extra cranberries toegevoegd. Volgende keer misschien wel rozijnen erbij proberen

  • maaike
    20 november 2013

    Deze is echt heerlijk! Gisteravond gemaakt, maar nu al bijna op.
    Alleen de eieren vervangen door lijnzaad en water.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1