Uitdagende geroosterde kikkererwten
Lekker, voedingsrijk en uitdagend. Geroosterde kikkererwten zijn een gezonde snack, een krokant alternatief voor nootjes. Laatst zag ik bij 24 Kitchen dat de dames van de Mediterraanse keuken, een leuke snack schaal gemaakt hadden met o.a. krokante kikkererwten. Dat kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Je kunt de kikkererwten zowel in de oven als in een pan met olie maken. Ik heb er voor gekozen om ze in de oven te doen, maar doe wat jou het makkelijkst en lekkerst lijkt. Ik ben plezierig verrast door de Mediterrane snack, maar ik ben uiteraard benieuwd wat jullie ervan vinden!
Wat heb je nodig:
- 600 gr biologische kikkererwten
- 2 el olijfolie
- 1 tl Chili poeder
- 1 tl Gerookte paprika poeder
- 2 el Zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden,
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken, dep ze daarna ook nog goed droog.
- Meng alle kruiden met de olijfolie door de kikkererwten tot ze mooi omhuld zijn.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de kikkererwten erover.
- Doe de kikkererwten 15 minuten in de oven, even omscheppen en daarna weer 15 minuten.
Tip:
Je kunt natuurlijk allerlei soorten kruiden gebruiken, experimenteer tot je de lekkerste combinatie gevonden hebt!
BrightKnight
Prima recept maar wel erg zout.
annita muys
Heb ze vandaag gemaakt, kan er niet afblijven. Bedankt voor deze lekkere snacktip, meerdere tips voor de kruiden zijn welkom. Gr.
EerlijkerEten
Wat leuk om te horen Annita! Wij konden er zelf ook niet van afblijven, gelukkig maar dat dit een gezonde snack is ;)
gerda
gebruik je hiervoor geweekte of droge kikkererwten? ben zeer benieuwd, dan ga i kaan de slag en hoor je weer van mij :-)
EerlijkerEten
Hoi Gerda, leuk dat je ermee aan de slag gaat! Je kunt biologische kikkererwten uit blik gebruiken maar ook gedroogde, alleen moet je ze dan 24 uur in water laten weken. We zijn benieuwd hoe je ze vindt!