Hemelse stoofpot met kip

  -  Diner   -  Hemelse stoofpot met kip
Stoofpot met kip, prei en champignons

Hemelse stoofpot met kip

De hele week had ik al zin in een stoofpot met kip, het nadeel eraan is dat het vaak wat langer duurt dan andere maaltijden. Het is de moeite natuurlijk wel meer dan waard als het hemels smaakt, dus vanavond moest het er maar van komen… Alle ingrediënten in huis gehaald en aan de slag. Geloof mij, met deze stoofpot zul je iedereen verassen!

Wat heb je nodig

  • 2 prei
  • Handje vol kastanje champignons
  • 3 stengels bosui
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl bloem
  • 2 dl kippenbouillon
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 gr roomkaas met kruiden
  • Olijfolie
  • versgemalen zwarte peper (ik gebruik gietijzeren Pepermolen ‘Bali’)
  • himalaya zout of Keltisch zeezout
  • 500 gr kippendijen
  • Geraspte pecorino
  • Italiaanse kruiden
  • Oregano

(zoveel mogelijk producten biologisch)

Keukenbenodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de prei, bosui, kastanje champignons en sjalot in fijne stukjes.
  3. Verhit je een pan (ovenvast) en doe je er een scheut olijfolie in. Zodra de olijfolie goed heet is, doe je de groente in de pan en voeg je de geperste knoflook toe.
  4. Strooi de bloem over de groente en roer het erdoorheen.
  5. Voeg je de wijn en kippenbouillon langzaam toe en breng je het al roerend aan de kook.
  6. Neem de pan van het vuur en roer de roomkaas door het groentemengsel. Voeg naar eigen smaak wat peper, zout, oregano en italiaanse kruiden toe.
  7. Snijd de kippendijen in grove stukken en roer die door het geheel.
  8. Tot slot strooi je de percorino erover en zet je de pan met deksel en al 90 minuten in de oven. Haal 10 minuten voor tijd de deksel van de pan zodat het een mooie goudbruine kleur krijgt.

Als je een wat stevigere maaltijd wilt kun je ook aardappelschijfjes over het mengsel doen en in plaats van pecorino mozzarella gebruiken. Dat heb ik de vorige keer gedaan en dat smaakt ook heerlijk!

Onze aanraders

Comments: 11

  • Jessica
    23 maart 2017

    Een van onze favorieten dit gerecht

  • Margot
    10 maart 2016

    Klinkt heerlijk! Kan ik het ook op het gas laten stoven en 10 minuten laten kleuren in de oven?
    (pan met deksel past niet in mijn oven)

      • Margot
        15 maart 2016

        Ik heb het al gemaakt. Het was heerlijk! Dank je wel voor je reactie.

  • Ton van Schaik
    21 juli 2015

    Super lekker gerecht

  • Angie
    1 december 2014

    Ga dit zeker maken, wat apart

  • Esther
    19 oktober 2014

    Is dit een recept voor 4 personen?

  • Kees
    4 april 2014

    Lekker met rijst erbij ofzo

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1
Read previous post:
romige bloemkoolpuree
Romige bloemkoolpuree

Dit is een ingezonden recept door Ayla. Wil jij ook dat je recept op EerlijkerEten.nl komt te staan? Klik dan...

Close