0
Smeuïge Seitanbroodjes
Als ik een biologische winkel in loop dan weet ik dat ik een grote verleiding tegemoet ga. Ze hebben namelijk bijna allemaal die heerlijke vegetarische seitanbroodjes (lees: vega saucijzenbroodjes) en die vind ik me toch een partij lekker. Het is niet het aller gezondste dat er is, maar een guilty pleasure mag af en toe echt wel! Nu dacht ik afgelopen weekend, waarom niet zelf maken? Hup de winkel in, volkoren bladerdeeg en seitan gehaald. Het is echt heel makkelijk en wat ik zeg, mijn guilty pleasure, dus een uitstekende snack voor in het weekend. Prima snack voor Koningsdag ook!
~ adv. ~
Seitanbroodjes maken
+/- 6 broodjes
- 10 plakjes volkoren bladerdeeg (glutenvrij kan ook)
- 250 seitan uit een potje van de bio winkel
- 1 ui
- 1 el kokosolie
- 1 teentje knoflook
- 2 tl chilipoeder
- 1 tl worecestersaus
- 3 sneden volkoren spelt brood (zonder korst en eventueel glutenvrij brood)
- 1 tl nootmuskaat
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen) naar smaak
- Himalaya zout of Keltisch zeezout naar smaak
- 1 ei
- 2 el sesamzaad
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de sneden brood in kleine stukjes en laat weken in water
- Maal de seitan fijn met een staafmixer of in de keukenmachine
- Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een pan met de kokosolie
- Voeg de seitan toe samen met de chilipoeder, worecestersaus, nootmuskaat, peper en himalaya zout en bak kort mee
- Knijp het water uit het brood en meng dat met het seitan mengsel, breng eventueel nog verder op smaak
- Klopt het ei los
- Leg de bladerdeeg plakjes neer en smeer de randjes in met het ei en schep op elk plakje ongeveer 2 el seitan
- Vouw ze dubbel en druk de zijkanten goed aan, bestrijk de bovenkant ook met ei en strooi de sesamzaadjes erover
- Bak de seitanbroodjes in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin en enjoy!
LEUK IN JE KEUKEN
Meer gezonde en leuke recepten voor je in categorie Comfort Food
- Carrot Lox met appeltjes saladeCarrot Lox a.k.a. zalm van wortelen, mmm, dat klinkt wellicht spannender dan het is. Het is namelijk echt mega smaakvol. Mijn moeder maakte vroeger altijd zalm op toast met een […]
- The best vegan pesto verdeOh yes, hier het recept voor de beste vegan pesto die ik ooooit gegeten heb! Daar heb ik het geluk dat mijn man Italiaans is en voor de beste Italiaanse […]
- Chocolade pudding jarAls cacao liefhebber maak ik deze vegan chocolade pudding jars heel regelmatig, zeker maandelijks. Ik varieer er op los met verschillende bodem, dan de chocolade pudding en dan een lekkere […]
- Vegan filet americanDit is echt TE lekker en het basis ingredient maakte mij een beetje aan het lachen. Het smaakt echt als een filet martino met een goede structuur. Mega lekker op […]
- Perfect Pulled Jackfruit Taco’sHou je ook zo van Mexicaans eten? De vibe die het met zich mee brengt, de geuren, de muziek begint te spelen in je hoofd, dansend achter het aanrecht! Yes […]