Smeuïge Seitanbroodjes

  -  Comfort Food   -  Smeuïge Seitanbroodjes
seitanbroodje recept

Smeuïge Seitanbroodjes

Als ik een biologische winkel in loop dan weet ik dat ik een grote verleiding tegemoet ga. Ze hebben namelijk bijna allemaal die heerlijke vegetarische seitanbroodjes (lees: vega saucijzenbroodjes) en die vind ik me toch een partij lekker. Het is niet het aller gezondste dat er is, maar een guilty pleasure mag af en toe echt wel! Nu dacht ik afgelopen weekend, waarom niet zelf maken? Hup de winkel in, volkoren bladerdeeg en seitan gehaald. Het is echt heel makkelijk en wat ik zeg, mijn guilty pleasure, dus een uitstekende snack voor in het weekend. Prima snack voor Koningsdag ook!

Seitanbroodjes maken

+/- 6 broodjes

  • 10 plakjes volkoren bladerdeeg (glutenvrij kan ook)
  • 250 seitan uit een potje van de bio winkel
  • 1 ui
  • 1 el kokosolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl worecestersaus
  • 3 sneden volkoren spelt brood (zonder korst en eventueel glutenvrij brood)
  • 1 tl nootmuskaat
  • versgemalen zwarte peper (ik gebruik gietijzeren Pepermolen ‘Bali’) naar smaak
  • Himalaya zout of Keltisch zeezout naar smaak
  • 1 ei
  • 2 el sesamzaad

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de sneden brood in kleine stukjes en laat weken in water
  3. Maal de seitan fijn met een staafmixer of in de keukenmachine
  4. Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een pan met de kokosolie
  5. Voeg de seitan toe samen met de chilipoeder, worecestersaus, nootmuskaat, peper en zout en bak kort mee
  6. Knijp het water uit het brood en meng dat met het seitan mengsel, breng eventueel nog verder op smaak
  7. Klopt het ei los
  8. Leg de bladerdeeg plakjes neer en smeer de randjes in met het ei en schep op elk plakje ongeveer 2 el seitan
  9. Vouw ze dubbel en druk de zijkanten goed aan, bestrijk de bovenkant ook met ei en strooi de sesamzaadjes erover
  10. Bak de seitanbroodjes in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin en enjoy!

seitanbroodjes

LEUK IN JE KEUKEN

Meer gezonde en leuke recepten voor je in categorie Comfort Food 

  • Vegan cranberry paté
    De feestdagen zijn weer in aantocht en ook al wonen we nu wat tropischer in Belize de kerstkriebels zijn zeker wel aanwezig. Dit jaar geen etentjes met vrienden en familie […]
  • Puur eerlijke pepernoten
    Hoor wie klopt daar kinderen? Je schuldgevoel? Van al dat feestelijke eten waar je in deze tijd van het jaar bijna niet omheen kunt, maar toch in huis haalt. De […]
  • Vegan feta
    Zo makkelijk en zo lekker, dat ik dit niet eerder gemaakt heb… Deze vegan feta is binnen 5 minuten klaar als je de cashewnoten geweekt hebt voor 12 uur of […]
  • Vegan filet american
    Dit is echt TE lekker en het basis ingredient maakte mij een beetje aan het lachen. Het smaakt echt als een filet martino met een goede structuur. Mega lekker op […]
  • Vegan provolone kaas
    Normaal gesproken liep ik gewoon de supermarkt in om een lekkere vegan kaas te scoren. Tegenwoordig wonen we in Belize en is dat niet het geval. Nu maakte ik al […]

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1
Read previous post:
kokosmeel cupcakes
Kokosmeel cupcakes met kersen

De zon schijnt en we hebben zin in iets zoets met fris fruit. Kokosmeel cupcakes met kersen. Kersen zijn een...

Close