Puur eerlijke pepernoten

  -  Comfort Food   -  Puur eerlijke pepernoten
Pepernoten

Puur eerlijke pepernoten

Hoor wie klopt daar kinderen? Je schuldgevoel? Van al dat feestelijke eten waar je in deze tijd van het jaar bijna niet omheen kunt, maar toch in huis haalt. De hele dag kunnen weerstaan tot het bijna bedtijd is en dan in één keer een zak pepernoten leeg eten.. herkenbaar?

Ja, het is weer Sinterklaastijd en daarna kerst en dáárna Oud & Nieuw, de tijd van het jaar om je helemaal te laten gaan wat voedsel betreft. Voor de mensen die het wat slimmer aan willen pakken, de hele dag mee willen eten zonder dat het schuldgevoel om de hoek komt kijken; maak wat ruimte in je agenda en duik de keuken in voor deze o zo lekkere en gezonde pepernoten!

Voor één schaal vol heerlijke pepernoten

~ adv. ~

Wat heb je nodig:

  • 150 gr speltmeel of boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl gember
  • 1 el speculaaskruiden
  • 70 gr kokosolie of vegan boter (gesmolten)
  • 75 gr kokos suiker

Handig om te hebben

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat
  • 2 mengschalen
  • Bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Meng de speltmeel, bakpoeder, gember en speculaaskruiden door elkaar
  3. Roer de kokosolie, kokos suiker en vanille extract door elkaar
  4. Voeg dan het meel mengsel toe en kneed het tot een deegbal
  5. Laat de deegbal een half uur opstijven in de koelkast
  6. Bedek een bakplaat met bakpapier
  7. Vervolgens rol je kleine balletjes van de deegbal, leg die op de bakplaat met een ruimte van ongeveer 1 cm ertussen
  8. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 10 á 15 minuten
  9. Laat ze afkoelen en een vrolijk Sinterklaasfeest!

Onze aanraders

Comments: 2

  • Rachel
    2 november 2014

    Hi!

    Waarmee zou ik de honing kunnen vervangen? (Allergie!) Super fijn dat je een gezond recept hebt voor dit lekkernij!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1