Superfood: Goji bessen

  -  Food IQ   -  Superfood: Goji bessen
superfood goji bessen

Superfood: Goji bessen

Goji bessen zijn dieprood van kleur, hebben het formaat van een rozijn en hebben een smaak die lijkt op iets tussen een cranberry en een kers. Biologisch gecertificeerde goji bessen groeien in beschermde valleien van gecultiveerde gebieden in Mongolië en Tibet en bevatten diverse voedingsstoffen waardoor ze erg gezond zijn!

Welke vitaminen en mineralen zitten in een goji bes?

De goji-bes bevat verschillende vitaminen en mineralen. Er zit vooral veel vitamine B1, B2, B6, C en E in. Hetzelfde gewicht als van een sinaasappel aan goji-bessen levert 500 keer zoveel vitamine C op. Het zit dus werkelijk propvol met deze vitamine! Verder bevat het de mineralen zink, ijzer, koper, calcium, germanium, seleen enfosfor. Dat is een indrukwekkend rijtje maar de eerlijk gebiedt te zeggen dat de meeste vruchten rijk zijn aan verschillende gezonde voedingsnutriënten en daarin vormt deze bes geen uitzondering. Het hoge percentage aan vitaminen, mineralen en fytonutriéntenis echter is volgens wetenschappers het bijzondere aan deze bes.

Wat maakt goji bessen nu zo super gezond?

De goji bessen zijn gezond en een goede aanvulling op onze voeding of dieet omdat de bessen een grote hoeveelheid bevatten van onze dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen. 100 gram gedroogde bessen bevat 24% van onze dagelijkse behoefte aan kalium, 100% ijzer, 18 % zink en 91% seleen.

Inmiddels zijn er al veel wetenschappelijke studies naar de bessen verricht die opzienbarende resultaten hebben opgeleverd en waaruit is gebleken dat ze echt onze gezondheid kunnen verbeteren en daarom ook een heel goede aanvulling zijn op onze voeding in de vorm van een natuurproduct. Ze bevatten een hoog gehalte aan antioxidanten. En zoals jullie ondertussen al weten zijn antioxidanten erg belangrijk tegen het bestrijden van alle vrije radicalen in ons lichaam. Bovendien zijn ze goed voor het verbeteren van de oogfunctie, het verlagen de bloeddruk én bescherming van de lever. Ook versterken goji bessen het immuunsysteem en helpt het om spierweefsel op te bouwen en lichaamsvet te verbranden.

Wat kun je met goji bessen?

Lekker als snack zo uit je hand, maar je kunt het ook door de yoghurt roeren, over een salade strooien, in je thee laten wellen of er een smoothie mee maken.

Waar koop je goji bessen?

Goji bessen zijn in de meeste natuurwinkels wel verkrijgbaar. Het makkelijkste  is om ze online te bestellen. Bij superfoodmarkt.nl zijn ze vaak in de aanbieding.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1