Vegan Custard Treat

  -  Comfort Food   -  Vegan Custard Treat
Vegan custard

Vegan Custard Treat

Vanille staat bij mij echt in de top 3 als het gaat om zoete smaken. Afgelopen weekend kreeg ik in eens zo’n zin in een romige vanille custard en tadaa! Het is gelukt om een romige, smaakvolle, vegan custard te maken met vegan bladerdeeg. Eigenlijk is het bijna een tompoes geworden zonder het roze glazuur. Deze keer met kokosrasp als topping, echt ontzettend lekker! Heb je nu zin in vegan tompoezen? Je weet wat je te doen staat…

Ook deze keer heb ik het recept 5 elementen rond gemaakt! Wil je meer te weten komen over de 5 elementen? Kijk dan hier

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de vegan custard

  • 400 ml amandelmelk (aarde)
  • 400 ml kokosmelk (aarde)
  • 8 el maizena (aarde)
  • 1/2 tl kardemom (metaal)
  • 1 tl kaneel (water)
  • 1/2 tl sesamzaad (hout)
  • 1 tl kurkuma (vuur)
  • 5 el vanille extract (aarde)
  • 4 vellen vegan bladerdeeg (aarde)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Leg de 4 vellen vegan bladerdeeg op een rooster met bakpapier en prik wat gaatjes in het bladerdeeg halverwege
  3. Bak de vellen bladerdeeg af tot ze mooi goudbruin zijn
  4. Zet opzij om af te koelen
  5. Maak ondertussen de vegan custard:
  6. Roer de maizena door de amandelmelk en voeg daarna alle op de volgorde van de lijst in een steelpan
  7. Plaats de steelpan op middelhoog vuur en blijf goed roeren tot het dikker wordt en zet dan het vuur wat lager, blijf goed roeren
  8. Schep het vegan custard mengsel op twee plakken bladerdeeg en top die weer af met de twee overgebleven bladerdeeg vellen en laat 10 minuten afkoelen
  9. Zet in de koelkast om op te stijven voor ongeveer 4 uur
  10. Strooi wat topping naar keuze over de bladerdeeg en snijd in de gewenste stukken. Ik heb kokosrasp gebruikt.
vegan custard

Tip: je kunt er ook vegan tompoezen van maken door een icing te maken van kokosolie met wat bietenpoeder en kokosbloesemsuiker of agave.

vegan custard

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1