Vegan hash brown omelet

  -  Diner   -  Vegan hash brown omelet
Vegan hash brown

Vegan hash brown omelet

Zin in een hartig ontbijt, lunch of avondmaal? Dit vegan hash brown omelet kan op elk moment van de dag gegeten worden! Mega lekker en je kunt voldoende afwisselen in de toppings om er elke keer weer een nieuwe ervaring van te maken.

Wist je dat; Aardappelen veel kalium bevatten en rijk zijn aan vitamine B6, daarnaast is het een fantastische bron van aminozuren, vooral lysine in zijn bioactieve vorm. Lysine is een krachtig wapen tegen kanker, leverziekte, ontstekingen, chronische ziektes en virussen. Zet aardappels maar weer op het menu!

Dit recept komt van Medical Medium en wij zijn fan! Ik heb het gerecht 5 elementen rond gemaakt, dus wel een paar kleine aanpassingen toegevoegd.

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor het hash brown omelet

  • 500 gr geraspte aardappelen
  • 1 el arrowroot poeder
  • 1 tl cayenne
  • Peper naar smaak
  • 1 tl knoflook poeder
  • Himalaya zout of Keltisch zeezout naar smaak
  • Snufje sesamzaad
  • 1 tl paprika poeder

Groentemengsel

Topping

Bereiding

  1. Schil en rasp de aardappelen, knijp de aardappelen uit zodat er geen overtollig vocht is. Dit kun je met een doek doen of met de hand.
  2. Meng in een kom de geraspte aardappelen met alle kruiden en roer goed door
  3. Verwarm een pan met wat olijfolie en schep daar de aardappelen in, druk goed uit zodat het de hele bodem bedekt
  4. Bak voor 12-15 minuten, keer dan om en bak nog een keer voor 15 minuten tot het hash brown omelet mooi goudbruin is geworden
  5. Bak ondertussen de groente in een pan
  6. Smeer het hash brown omelet in met de halve avocado, spreid het groentemengsel erover uit en top af met wat rucola en olijfolie
  7. Serveer met een heerlijke vegan uien roomsaus of vegan tzatziki
Vegan hash brown

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1