Jamie’s Blozende spaghetti Vongole of Frutti Di Mare

  -  Diner   -  Jamie’s Blozende spaghetti Vongole of Frutti Di Mare
jamie pasta frutti di mare recept

Jamie’s Blozende spaghetti Vongole of Frutti Di Mare

Een van mijn favoriete koks is Jamie Oliver. Wat kookt hij toch heerlijk, wat een inspiratie krijg je ervan en de passie spat er vanaf! Niet al te moeilijk en altijd smaakvol. Zijn nieuwste boek ‘Comfort Food (ja die naam sprak mij natuurlijk direct aan) is weer een topper. De laatste tijd heb ik helaas niet heel veel kook tijd gehad, maar nu ben ik weer up & running en maak ik gretig gebruik van zijn kookboek. Dit zal dus niet het enige recept zijn dat jullie te zien zullen krijgen ;) Ik zit nog een beetje in de vakantiesfeer dus we gaan vanavond voor de Pasta Vongole en dan maak ik het met iets meer zeevruchten: Frutti di Mare.

Wat heb je nodig voor de frutti die mare pasta

voor 4 personen

  • 160 gr speltpasta
  • 300 gr frutti di mare mix of kokkels (zoals in het boek)
  • 2 el zongedroogde tomaten tapenade
  • 8-10 bio cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1/2 gedroogde peper (ik gebruik gietijzeren Pepermolen ‘Bali’)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl oregano of Italiaanse kruiden
  • 2 tl verse peterselie
  • Scheutje witte wijn (optioneel en naar eigen smaak)
  • Olijfolie naar smaak (de beste olijfolie)

recept frutti di mare paste jamie

Bereiding

  1. Snijd de ui, gedroogde peper en de teentjes knoflook fijn
  2. Snijd de tomaat in partjes
  3. Zet een pan met water op en breng en kook daar de spaghetti in
  4. Zet een hapjes pan op het vuur met wat olijfolie en fruit daar de ui, peper en knoflook licht in aan
  5. Voeg de zongedroogde tomaten tapenade en de oregano toe en bak even kort mee
  6. Doe vervolgens de frutti di mare mix, de tomaatjes en de wijn erbij. Laat even goed door pruttelen.
  7. Giet de pasta af en schep wat van de saus over de pasta en garneer met verse peterselie

jamie pasta frutti di mare recept

Onze aanraders

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1