Feestelijke dadel caramel appeltaart

  -  Comfort Food   -  Feestelijke dadel caramel appeltaart
dadel caramel appeltaartje

Feestelijke dadel caramel appeltaart

Met dit koude weer heb ik altijd meer zin in een warm gerecht. Warme appels zijn sowieso altijd heerlijk bij je havermout ontbijt, maar bij dit taartje is het helemaal een gouden combinatie. Deze dadel, caramel, appeltaart is wel één van de lekkerste, gezondere comfort food die ik gemaakt heb! Vrij makkelijk om te maken en ik weet zeker dat je hier de show mee gaat stelen. Kersttip: voor de feestdagen is deze cake uiteraard ook heel geschikt en voor een extra feestelijke touch kun je er dan wat kaneel overheen strooien in de vorm van een kerstboom. Teken een kerstboom (of iets anders leuks) op een blaadje papier, knip deze uit en leg die op de bovenkant van de gezonde appeltaart. Strooi dan de kaneel eroverheen en haal het blaadje weg, tadaa een simpele en mooie versiering!

Wat heb je nodig voor de dadel caramel appeltaart

voor de caramelsaus

Voor de appelvulling

  • 1 grote of 2 kleine appel
  • 1 tl palmsuiker of kokosbloesemsuiker

Voor de cake

  • 40 gr palmsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 150 gr glutenvrij meel
  • 2 eieren
  • 2 tl ahoornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl Himalaya zout of Keltisch zeezout
  • 1 tl bakpoeder
  • 65 ml amandelmelk
  • 3 a 4 el kokosolie (gesmolten)

dadel caramel appeltaartje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe alle ingredienten van de caramel in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix tot het een gladde mix is geworden
  3. Schil daarna de appel en verwijder het klokhuis, snijd de appel in smalle partjes
  4. Doe de partjes in een schaaltje, strooi daar de suiker overheen en roer door de appelpartjes
  5. Smeer een kleine taartvorm in met kokosolie en schenk daar de caramel in. Verdeel goed over de bodem
  6. Top met de appelpartjes
  7. Doe alle ingredienten van de cake in een beslagkom en roer goed door
  8. Giet het taart mengsel over de appels en smeer goed uit
  9. Zet de cake voor ongeveer 25-30 minuten in de oven en laat goed afkoelen
  10. Serveer met een bolletje vegan ijs of met wat opgeklopte kokosroom met ahoornsiroop en vanille en geniet van deze gezonde appeltaart!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1
Read previous post:
Uiensoep
Antioxidanten boost: uiensoep voor een luie zondag

Op een zondag heb ik meestal niet zoveel zin om uitgebreid te gaan koken. Een heerlijke uiensoep is dan een...

Close