Hollandse vegan stampot

  -  advertorial   -  Hollandse vegan stampot
Vegan stamppot

Hollandse vegan stampot

Het is weer klaar voor Hollandse glorie; de stampot! Heerlijk, een vullende en verwarmende maaltijd. Vaak wordt de stampot natuurlijk gemaakt met een rookworst, gehaktballen, spekjes of ander vlees. Wat nu als je geen vlees wilt eten of zelfs vegan bent? Geen zorgen want dit recept doet niks af aan de traditionele stampot, maar is wel 100% vegan. Deze Hollandse vegan stampot kun je bereiden met groente naar eigen keuze, wij hebben voor andijvie gekozen, maar paksoi, spinazie of pastinaak zijn ook erg lekker.

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de vegan stampot

Voor 3-4 personen

  • 500 gr stampot aardappelen
  • 400 gr andijvie
  • 125 gr vegan spekjes
  • 2 tl sambal
  • 200 ml amandelmelk
  • peper en himalaya zout naar smaak
  • 2 el kokosolie
Vegan stamppot

Bereiding

  1. Schil en kook de aardappelen
  2. Bak ondertussen de vegan spekjes in een pan met wat kokosolie
  3. Giet de aardappelen af en schenk de amandelmelk erbij en stamp erop los
  4. Voeg de sambal, peper en himalaya zout toe en roer goed door
  5. Vervolgens voeg je de spekjes toe en eventueel nog wat kokosolie
  6. Proef of de stampot goed op smaak is anders voeg je er nog wat kruiden naar smaak aan toe en geniet

Tip: Het is Hollandse week bij de Lidl-shop dus slag je Hollandse slag!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1