Winter Chai Cheesecake
Chai is een perfecte smaak voor de herfst en de winter. Daarom heb ik ook heerlijke chai cheesecake repen gemaakt. Het is ontzettend makkelijk en een mega lekkere snack voor tussendoor. Je kunt het natuurlijk ook als ontbijt nuttigen. Er zitten namelijk alleen maar natuurlijke, glutenvrij en lactosevrije ingrediënten in! Geen reden om deze snack niet te maken dus.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de chai cheesecake repen
Voor de bodem
- 60 gr amandelen
- 60 gr dadels
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
Voor de cheesecake
- 60 gr cashew noten (voor minimaal 4 uur geweekt in water)
- 4 el amandelmelk
- 1 el citroensap
- 2 el kokosolie (gesmolten)
- 3 el rauwe honing
- 1 tl vanille poeder
- 1 tl kaneel
- 2 tl speculaaskruiden
Voor de topping
- 1 klein handje pecannoten
- 1 a 2 tl speculaaskruiden
Bereiding
- Doe alle ingrediënten van de bodem in de keukenmachine of blender en mix tot het een geheel is geworden
- Pak een vierkante schaal of bakblik en bedek die met bakpapier
- Schep de bodem in de schaal en druk goed aan met een lepel of spatel
- Was je keukenmachine of blender af en doe vervolgens alle ingrediënten van de cheesecake in de keukenmachine of blender
- Mix tot het een mooi glad beslag is geworden
- Proef of het beslag goed op smaak is, voeg anders nog wat zoet of kruiden toe. Het beslag mag best lekker gekruid zijn
- Schenk het beslag op de bodem en zet voor 2 uur in de vriezer
- Haal de cheesecake uit de vriezer, snijd het in mooie repen of blokjes en strooi er wat speculaas kruiden overheen en top met een pecan op elke reep
Elisa van Dam
Jaaaaa, hier word ik blij van! Dankjewel voor dit recept.
EerlijkerEten
Leuk! Bedankt voor je berichtje Elisa :)