Wortel banaan pannenkoeken met warm fruit
Het is zondag ochtend en je wilt je geliefde verassen met een heerlijk ontbijt. Dan maak je natuurlijk pannenkoeken! En niet zomaar pannenkoeken, nee, wortel banaan pannenkoeken met warm fruit. Begint het water je al in de mond te lopen? Geloof mij, hier maak je iemand heel erg blij mee in de ochtend (en je zelf natuurlijk ook). Door wortel door je pannenkoeken te doen krijgen ze een mooi, gezond, oranje kleurtje en krijg je zonder je het door hebt weer wat extra groente binnen. Een gezonde pannenkoek die ook nog eens gluten- en lactosevrij is en fantastisch smaakt! De topping van het warme fruit maakt het helemaal af.
Wat heb je nodig voor de wortel banaan pannenkoeken met warm fruit
Voor ongeveer 16 kleine pannenkoeken
- 2 rijpe biologische bananen
- 2 wortels (geraspt)
- 4 eieren
- 1 tl vanille poeder of extract
- 1 tl kokosolie
- 50 gr gemengd zomerfruit (uit de vriezer of vers)
Handig in je keuken
Bereiding
- Prak de bananen en roer de geraspte wortel, de eieren en de vanille erdoor en mix tot het een mooi beslag is
- Verhit een koekenpan met wat kokosolie
- Afhankelijk van de grote van je pan, kun je meerdere pannenkoeken tegelijk maken
- Bak ze op een medium vuur ongeveer 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn
- Als je alle pannenkoeken gebakken hebt voeg je nog wat kokosolie toe in de pan en bak daar het fruit in
- Als het fruit warm is en er een beetje een siroop is ontstaan in de pan zet je het vuur uit
- Pak een bord en stapel daar wat pannenkoeken op, top af met het warme fruit en geniet!
Bewaartip: Doe de pannenkoekjes in een afgesloten bakje in de koelkast en je kunt ze een week bewaren. Als je ze wilt eten warm je ze even kort op in een koekenpan.