Vegan tzatziki

  -  Comfort Food   -  Vegan tzatziki
vegan tzatziki

Vegan tzatziki

Fris, kruidig en een smaakbommetje, dat is deze mega lekkere vegan tzatziki! Zo makkelijk te maken, zo zie je maar dat je met een vegan lifestyle niets lekkers hoeft te missen.

Serveer met heerlijke vegan köfte, pita brood of gewoon lekker op een broodje. Vooral lekker van genieten!

Zoals je ziet staan er elementen achter de ingrediënten, dat is omdat ik de recepten 5 elementen rond maak. De is volgens de Chinese 5 elementen leer. Wil je daar meer over weten? Lees dan dit artikel

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de vegan tzatziki

  • 4 el plantaardige yoghurt naar smaak (water)
  • 1/2 komkommer (hout)
  • 4 takjes verse munt (hout)
  • 1/2 citroen (hout)
  • 1/2 tl paprika poeder (vuur)
  • Drupje olijfolie (aarde)
  • Snufje peper naar smaak (metaal)
  • Himalaya zout of Keltisch zeezout (water)

Bereiding

  1. Halveer de komkommer en haal de zaadlijsten eruit met een lepel
  2. Snijd vervolgens de komkommer in plakjes
  3. Snijd de muntblaadjes fijn en de citroen door de helft
  4. Pak een kommetje en doe daar de yoghurt, komkommer, munt, het sap van de halve citroen, paprika poeder, olijfolie, peper en himalaya zout in en roer goed door
  5. Besprenkel met wat olijfolie en enjoy

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1