0
Creamy chocolade kokostaart
Heb je een etentje en wil je een heerlijk en toch gezond dessert op tafel zetten? Dan is deze chocolade kokostaart de perfecte uitkomst! Glutenvrij, suikervrij en lactosevrij. Ook handig voor een verjaardagsfeestje, je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over eventuele allergieën. Niet lastig om te maken en smaakt uitzonderlijk :)
Voor 12 taartpunten
Wat heb je nodig:
Kokosbodem
- 2 cups geraspte kokos
- 4 el biologische honing
- 1 el kokosolie
- 1/2 tl himalaya zout of Keltisch zeezout
Chocolademousse
- 2 avocados
- 8 el biologische honing
- 1/2 cup raw cacao poeder
- 1 tl vanille extract
- 2 el kokosolie
- 1 blik biologische kokosmelk
Fudge saus
- 4 el biologische ahorn siroop
- 2 el raw cacao poeder
Benodigdheden
- Blender
- Springvorm (middelmaat)
- Bakpapier
Bereiding:
- Zet de kokosmelk van te voren in de koelkast, daardoor stijgt de creme naar boven en kun je het er later makkelijk uitscheppen
- Doe de geraspte kokos, honing, kokosolie en zout in de blender en blend tot het een soort deeg is geworden
- Pak een springvorm en leg daar een stuk bakpapier in
- Strijk het deeg uit over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met een lepel
- Maak de avocado’s schoon, schil eraf en pit eruit
- Maak de blender schoon en doe dan de avocado’s, honing, raw cacao, vanille en kokosolie er in. Blend tot het een mousse is geworden
- Schep de creme uit het blik kokosmelk (het water heb je niet nodig) en mix met de garde op hoge stand tot het licht en fluffy is geworden
- Schep voorzichtig de kokoscreme en de chocolademousse door elkaar en verspreid het daarna over de kokosbodem
- Dan pak je een bakje voor de fudge saus, doe daar de ahorn siroop en raw cacao in en roer goed door elkaar tot het een saus is
- Schep de saus in swirls over de taart heen en zet dan voor 3-4 uur in de koelkast of vriezer. De koelkast als je chocolademousse taart wilt en in de vriezer als je chocolade ijstaart wilt.
- Bij het serveren kun je nog wat extra fudge saus over de taart heen swirlen, enjoy!