• 18Jan

    Luxe bonen op toast

    Bonen op toast, heerlijk Engels! Zelf houd ik niet van witten bonen in tomatensaus maar deze bonen op toast, ‘luxe bonen op toast’, leken mij wel heel erg lekker toen ik Save With Jamie aan het kijken was. Het frisse van de munt, het zure van de tomaat en citroen, het zoete van de doperwten en dat in combinatie met knoflook, olie, zout, tuinbonen en bosui… Moet ik nog meer zeggen? Oja de finishing touch is wat parmezaan. Het is een werkelijke smaaksensatie en must eat!

    Wat heb je nodig voor de luxe bonen op toast

    voor 4 broodjes

    • 4-5 cherrytomaatjes
    • Extra virgin olijfolie
    • 2 stengels bosui
    • 1 citroen
    • Handvol verse munt
    • 200 gr doperwten
    • 200 gr tuinbonen
    • 1 teentje knoflook
    • 1 takje rozemarijn
    • Parmezaan naar smaak
    • 4 flinke sneden zuurdesem of speltbrood

    Bereiding

    1. Snijd de bosui in kleine ringetjes en de tomaatjes in partjes
    2. Doe het groene gedeelte van de bosui samen met de tomaat in een apart schaaltje
    3. Doe daar 4 eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen bij
    4. Breng op smaak met wat peper en zout en zet opzij
    5. Gebruik dan het witte gedeelte van de bosui, pak daar een klein schaaltje voor en sprenkel daar ook wat citroen overheen en zet opzij
    6. Pluk de blaadjes van de munt en gooi de stengels in een pan kokend water met wat zout
    7. Blancheer dan de erwten en bonen voor 2 minuten in de pan met kokend water en de munttakjes (dit is voor extra smaak)
    8. Toast ondertussen de sneden brood
    9. Als de toast klaar is smeer je ze in met een teentje knoflook en een takje rozemarijn, sprenkel er daarna wat olijfolie overheen en wat zeezout
    10. Snijd de munt fijn (houd wel wat blaadjes apart)
    11. Mix de bonen met de munte en de tomaten, bosui dressing en schep het daarna op de toast
    12. Strooi daarna de witte ringetjes van de bosui erover samen met de overgebleven munt en top met wat heerlijke parmezaan

    bonen op toast recept

    toast recept bonen

Reageer op dit artikel

recept couscous
4 granen couscous met pompoen

Een nieuwe frisse start van 2016, die moeten we natuurlijk beginnen met een gezonde en heerlijke maaltijd! Met de granen...