• 06Dec

    Best gevulde broccoli quiche

    Broccoli is een superfood die we allemaal wel kennen. Broccoli is een van de gezondste groente die we in het groentevak kunnen vinden! Waarom dan eigenlijk? Het zit namelijk bomvol foliumzuur, vezels, vitamine C, betacaroteen, vitamine K, polyfenolen en ga zo maar door. Het versterkt het immuunsysteem, laat staar verminderen en schijnt kanker tegen te kunnen gaan en houdt de bloedvaten gezond. Dit is een groente die eigenlijk wel 1 keer per week op je boodschappenlijstje zou moeten staan. Je kunt ook zoveel kanten op met broccoli, om een voorbeeld te geven dat anders is dan als gestoomde groente bij je aardappels en vlees, maken we vandaag een broccoli quiche! Heerlijk, echt met de hoofdletter H ;-)

    Wat heb je nodig voor de broccoli quiche

    • 5 plakjes bladerdeeg
    • 1 prei
    • 100 gram spinazie
    • 1 broccoli
    • 75 gr ongezouten cashewnoten
    • 4 eieren
    • 200 ml kookroom
    • 1/2 chili
    • 1 tl paprikapoeder
    • zout en peper naar smaak
    • 1 tl peperselie
    • 150 gr geitenkaas of andere geraspte kaas

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
    2. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de spinazie onder in het kokende water (blancheren) en haal het er direct weer uit met een schuimspaan.
    3. Laat uitlekken in een vergiet en duw er zo veel mogelijk overtollig vocht uit. Kook vervolgens in dezelfde pan de broccoli 2 min. en giet af. Spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Verdeel de groenten over de taartbodem en bestrooi met de noten.
    4. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Schenk over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
    5. Laat even afkoelen en genieten maar!

    broccoli quiche recept

    broccoli quiche gezond recept

Reageer op dit artikel

gevulde puntpaprika met spinazie
Gevulde puntpaprika met spinazie en feta (vlog)

Normaal gesproken gebruiken we geen magnetron, sterker nog we hebben er geen eens een! Maar toen LG ons vroeg om...