Rijke raw lasagne

  -  Diner   -  Rijke raw lasagne
raw lasagne recept

Rijke raw lasagne

Houd je van een uitdaging? Dit is er één! Deze raw lasagne is een super gezond voorgerecht, maar ik moet wel eerlijk zijn.. Hier moet je iets meer voor kunnen dan alleen een ei bakken ;) Het is niet lastig, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Als uitkomst heb je dan wel een origineel en waanzinnig lekker, gezond voorgerecht. Je zult er veel mensen mee verassen en oja, die tomaten saus vind ik persoonlijk echt heel lekker, dus die kun je vaker gebruiken!

lasagne met courgette

walnoten en spinazie

dadels en tomaten

Voor 8 personen

Wat heb je nodig:

  • 2 grote courgettes

Kruiden ricotta

  • 100 gr raw cashew noten
  • 60 ml water
  • 1 tl geraspte parmezaan
  • 1 tl verse citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • 1/4 tl tijm
  • Peper
  • himalaya zout of Keltisch zeezout

Tomaten saus

Spinazie pesto

  • 100 gram spinazie
  • 1 bosje verse basilicum
  • 120 ml olijfolie
  • 150 gr raw walnoten
  • 1 tl verse citroen sap
  • 2 teentjes knoflook

Gemarineerde champignons

  • 1 bakje champignons
  • 60 ml olijfolie
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl himalaya zout

Benodigdheden

Ovenschaal en blender of keukenmachine

raw lasagne bereiding

rawlasagne mengsel

rawlasagne champignons

raw lasagne recept

Bereiding:

  1. Om de kruiden ricotta te maken moet je eerst de cashew noten een paar uur in water laten weken
  2. Dan doe je de cashewnoten, water, parmezaan, citroensap, knoflook en kruiden in de keukenmachine tot het een gladde massa is geworden
  3. Schep in een bakje en zet opzij
  4. Maak de keukenmachine schoon
  5. Doe dan de zongedroogde tomaten, dadels, knoflook, tomaten, olijfolie en kruiden in de keukenmachine tot ook dit een gladde massa is geworden
  6. Schep weer in een bakje en zet opzij
  7. Maak de keukenmachine schoon en op naar de spinazie pesto
  8. Doe de spinazie, basilicum, olijfolie, walnoten, citroensap en knoflook weer in de keukemachine tot het een mooie pesto is geworden
  9. Snijd dan de champignon in dunne plakjes en leg ze in een platte schaal en doe daar de olijfolie en kruiden overheen, even goed doorroeren
  10. Snijd de courgette in dunne plakken en smeer in met wat olijfolie
  11. Pak de ovenschaal en begin de lagen op te bouwen: eerst een laag van de courgette plakken, dan een dunne laag tomaten saus, een laagje kruiden ricotta,  een laagje spinazie pesto en dan top je met de gemarineerde champignons
  12. Herhaal tot de lasagne af is, voeg nog wat peper en zout toe naar eigen smaak
  13. Plaats in de koelkast tot je het gaat serveren
  14. Snijd de lasagne voor het opdienen in niet al te grote stukken want het gaat om een voorgerecht natuurlijk!

gezond voorgerecht raw lasagne

gezond voorgerecht raw lasagne

Comments: 2

  • Elise
    10 augustus 2015

    Hallo even een vraagje
    deze variant maar dan in de oven lijkt me heerlijk..heb je deze ook al eens geprobeerd? 180 graden 30 min.?

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1
Read previous post:
thaise kippensoep maken
Troebele Thaise kippensoep

Vandaag zetten we een gezonde kippensoep op tafel. Een Thaise gezonde kippensoep en dus een klein beetje spicy. Ideaal als...

Close