Rijke raw lasagne
Houd je van een uitdaging? Dit is er één! Deze raw lasagne is een super gezond voorgerecht, maar ik moet wel eerlijk zijn.. Hier moet je iets meer voor kunnen dan alleen een ei bakken ;) Het is niet lastig, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Als uitkomst heb je dan wel een origineel en waanzinnig lekker, gezond voorgerecht. Je zult er veel mensen mee verassen en oja, die tomaten saus vind ik persoonlijk echt heel lekker, dus die kun je vaker gebruiken!
Voor 8 personen
Wat heb je nodig:
- 2 grote courgettes
Kruiden ricotta
- 100 gr raw cashew noten
- 60 ml water
- 1 tl geraspte parmezaan
- 1 tl verse citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl gedroogde peterselie
- 1/4 tl tijm
- Peper
- himalaya zout of Keltisch zeezout
Tomaten saus
- 50 gram zongedroogde tomaten
- 2 grote dadels, ontpit
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 60 ml olijfolie
- 2 tl gedroogde peteselie
- 2 tl gedroogde basilicum
- 1/2 tl tijm
- 1/2 tl rozemarijn
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
Spinazie pesto
- 100 gram spinazie
- 1 bosje verse basilicum
- 120 ml olijfolie
- 150 gr raw walnoten
- 1 tl verse citroen sap
- 2 teentjes knoflook
Gemarineerde champignons
- 1 bakje champignons
- 60 ml olijfolie
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl himalaya zout
Benodigdheden
Ovenschaal en blender of keukenmachine~ adv. ~
Bereiding
- Om de kruiden ricotta te maken moet je eerst de cashew noten een paar uur in water laten weken
- Dan doe je de cashewnoten, water, parmezaan, citroensap, knoflook en kruiden in de keukenmachine tot het een gladde massa is geworden
- Schep in een bakje en zet opzij
- Maak de keukenmachine schoon
- Doe dan de zongedroogde tomaten, dadels, knoflook, tomaten, olijfolie en kruiden in de keukenmachine tot ook dit een gladde massa is geworden
- Schep weer in een bakje en zet opzij
- Maak de keukenmachine schoon en op naar de spinazie pesto
- Doe de spinazie, basilicum, olijfolie, walnoten, citroensap en knoflook weer in de keukemachine tot het een mooie pesto is geworden
- Snijd dan de champignon in dunne plakjes en leg ze in een platte schaal en doe daar de olijfolie en kruiden overheen, even goed doorroeren
- Snijd de courgette in dunne plakken en smeer in met wat olijfolie
- Pak de ovenschaal en begin de lagen op te bouwen: eerst een laag van de courgette plakken, dan een dunne laag tomaten saus, een laagje kruiden ricotta, een laagje spinazie pesto en dan top je met de gemarineerde champignons
- Herhaal tot de lasagne af is, voeg nog wat peper en himalaya zout toe naar eigen smaak
- Plaats in de koelkast tot je het gaat serveren
- Snijd de lasagne voor het opdienen in niet al te grote stukken want het gaat om een voorgerecht natuurlijk!
Elise
Hallo even een vraagje
deze variant maar dan in de oven lijkt me heerlijk..heb je deze ook al eens geprobeerd? 180 graden 30 min.?
EerlijkerEten
Hi Elise, Dat zal ook zeker lekker zijn. Wij hebben het nog niet geprobeerd, jij ondertussen wel al? We zijn benieuwd!