Gezond paasontbijt met Quooker
Het Paasweekend staat voor de deur! Foldertjes staan vol met Paasstollen en chocolade eieren. Je kunt natuurlijk grandioos uitpakken tijdens het Paasontbijt, maar daar moet je wel tijd voor hebben natuurlijk. Mooi bruggetje want tijd, ja.. soms heb ik daar te weinig van. Gelukkig zijn er veel oplossingen om tijd te besparen in de keuken. Neem bijvoorbeeld een Quooker. Afgelopen week was ik namelijk op het Quooker blogevent in de Leerfabriek in Oisterwijk en wat was dat leuk! Samen met 5 andere foodbloggers zijn we met z’n allen gaan kokkerellen met de Quooker Fusion, wat een fijne uitvinding en wat een mooi verhaal achter het merk.
Buiten het feit dat de Quooker er mooi en strak uitziet, is het water- en energiebesparend, veilig en tijdbesparend. Ik vroeg mij altijd af hoe het zat dat er uit één kraan kokend- en koud water kan komen, kan dat dan niet fout gaan? Nee dus! Je moet de knop twee keer indrukken en draaien voordat er kokend water uitkomt. Wil je koud water dan hoef je alleen het haakje omhoog te doen, zoals een normale kraan ook werkt. Je kunt de kraan zelfs aanraken als er kokend water uitkomt en het voelt niet heet aan. Dat komt door de dubbelwandige voering. Ook komen er kleine druppeltjes uit in plaats van een echte straal, daardoor kan je je niet makkelijk verbranden, want als je een druppeltje op je hand krijgt trek je die uit automatisme direct terug. Met de veiligheid zit het dus wel goed ;) Dan de tijdbesparing, ik als foodie begin direct te dromen, nog sneller iets lekkers op tafel zetten? Doe mij die maar! Het recept dat ik gemaakt heb tijdens het Quooker Blogevent kun je hieronder teruglezen!
Wat heb je nodig voor het Quooker ontbijt
Voor de havermout
- 6 el havermout (40 gr)
- 1 banaan
- Handjevol bosbessen
- 1 el chiazaad
- 1 el lijnzaad
- Handje walnoten
- 6 dadels
- 1 tl kaneel
- 1 el kokosrasp
- 250 ml kokend water
Voor het roerei
- 4 eieren
- 2 tomaten
- Handjevol basilicum
- 1 tl verse peterselie
- Peper
- himalaya zout of Keltisch zeezout
Voor de thee
- Verse munt
- Verse gember
Bereiding
- Ontpit de dadels
- Snijd de banaan in plakjes
- Zet een kruisje onderop de tomaten en doe ze in een schaal, zet de schaal onder de Quooker en vul tot de tomaten onder water staan
- Zet daarna direct de koude kraan aan zodat en je kunt het vel van de tomaten zo eraf trekken, handig met de Quooker Fusion want je hebt direct na het kokende water weer koud water!
- Snijd de tomaat in stukjes
- Kluts de eieren in een schaaltje
- Zet een koekenpan op het vuur met wat kokosolie of olijfolie
- Bak daar de roerei in, doe ondertussen de havermout in een bakje en doe daar 250 ml kokend water uit de Quooker bij. Even roeren en laten staan
- Schep de tomaat door het ei en breng op smaak met wat peper en himalaya zout
- Schep de lijnzaad, chiazaad, kaneel, kokosrasp, honing en walnoot door de havermout. Top met de banaan, bosbessen en nog wat kaneel en kokos
- Maak een bord op met het roerei en strooi wat peterselie en basilicum erover heen
- Dan maak je binnen 2 seconde een heerlijke verse kop munt en gember thee met de Quooker en je bent klaar voor het snelle, gezond en lekkere ontbijt!