Super gezonde pannenkoeken
Gezonde pannenkoeken? Jazeker! Ingrediënten als spinazie, wortel en banaan pannenkoeken klinkt misschien een beetje gek, maar ik kan je vertellen dat het super lekker is! Een leuke manier ook om stiekem wat groente te verwerken in maaltijden waar mensen het niet verwachten en ook niet proeven. Hier is iedereen dol op deze gezonde pannenkoeken. Vaak maak ik ze op een zondag en dan genoeg zodat we er de hele week van kunnen genieten. Een goed ontbijt want er zit ook havermout in en een lekkere snack voor tussendoor. Als je ze versiert met lekker vers fruit en wat honing of een andere gezondere zoetmaker dan kan je dag niet meer stuk. Gezonde pannenkoeken, krijg je er ook al zin in?
Wat heb je nodig voor de gezonde pannenkoeken
Voor 20 kleine pannenkoekjes
- 2 bananen
- 50 gr biologische spinazie
- 50 gr wortel
- 200 gr havermout
- 500 ml amandelmelk
- 1 tl vanille extract
- snufje himalaya zout of Keltisch zeezout
- Vers fruit naar smaak voor de topping
Bereiding
- Doe alle ingrediënten, behalve de topping, in de keukenmachine of blender
- Mix tot het een mooi pannenkoeken beslag is, als het nog iets te dik is dan kun je wat water toevoegen
- Verhit een koekenpan met wat kokosolie en bak daar de gezonde pannenkoeken in tot het beslag op is. Ik heb per bakronde steeds drie pannenkoekjes gemaakt.
- Top met het fruit en wat honing en eet smakelijk!
Bewaartip: Doe de pannenkoekjes in een afgesloten bakje in de koelkast en je kunt ze een week bewaren. Als je ze wilt eten warm je ze even kort op in een koekenpan.
Handig om te hebben