Wilde tomatensalade met kiemgroenten
Na een vakantie heb je vaak het gevoel dat je wat extra groenten (vitaminen en mineralen) moet eten. Ondanks dat je tijdens je vakantie je best probeert te doen om ook aan je dagelijkse hoeveelheden groenten en fruit te komen, lukt mij dat niet altijd. De meeste vakanties zijn weer om, dus kom maar op met de vitamineboosters! Deze salade is lekker en erg gezond vanwege de tomaten, champignons en kiemgroenten. Kiemgroenten bevatten namelijk grote hoeveelheden antioxidanten die de vrije radicalen (schadelijke stoffen) in ons lichaam onschadelijk maken. Een goed en lekker product om vaker in je gerechten te verwerken dus!
Voor 4 personenWat heb je nodig:
- 1 zak biologische slamix
- 1 bakje wilde tomaten
- 1/2 bakje trio groentenkiemen
- 1 bakje Biologische kastanje champignons
- Handjevol pijnboompitten
- Handjevol pompoenpitten
- 2 el olijfolie
- 1 el azijn
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
Bereiding
- Snijd de champignons en de tomaten in stukken.
- Bak de champignons samen met de kiemen even aan in een pan met olijfolie, strooi er naar smaak wat peper en himalaya zout overheen.
- Leg de sla op een houten plank of in een slaschaal en strooi de tomaten, champignons en de kiemen erover heen.
- Bak de pijnboompitten en de pompoenpitten ook even kort aan en voeg toe aan de salade.
- Wat olijfolie en azijn met peper en himalaya zout over de salade en je bent klaar!
Variatietip
Snijd er een rood pepertje doorheen en maar een andere dressing. Ik heb het dit keer simpel gehouden omdat het een bijgerecht is maar je kunt er ook een lekkere maaltijd salade van maken met gegrilde kip!