Vegan filet american

  -  Comfort Food   -  Vegan filet american
Vegan filet american

Vegan filet american

Dit is echt TE lekker en het basis ingredient maakte mij een beetje aan het lachen. Het smaakt echt als een filet martino met een goede structuur. Mega lekker op brood, maar ook op toastjes leuk te serveren.

Nu ben je natuurlijk benieuwd naar het basis ingredient… rijstwafels. Ja serieus, rijstwafels, die droge maar toch lekkere crackers. Dat geeft hierin de structuur en echt het heeft mij op alle fronten verrast. Wat lekker dit, ik maak dit nu zeker 1 keer per week.

Wat heb je nodig voor de vegan filet american

  • 6 rijstwafels (volkoren, met quinoa, welke je ook lekker vindt)
  • 1/2 ui
  • 1 tl mosterd
  • Snufje cayenne naar smaak
  • Snufje knoflook naar smaak
  • Flinke snuf peper naar smaak
  • 1 el sojasaus
  • 75 ml water
  • Snuf Himalaya zout of Keltisch zeezout naar smaak
  • 2 el tomaten puree
  • 1 augurk
  • Verse of gedroogde peterselie naar smaak
  • 1 el kappertjes
  • Snufje gerookte paprikapoeder
  • 2 el vegan mayonaise

Keukenbenodigdheden

Bereiding

Benodigde tijd: 15 minuten.

  1. Snijd de ui, augurk, peterselie en kappertjes fijn

  2. Kruimel de rijstwafel in kleine stukjes met de hand of even kort in de keukenmachine (zorg dat het niet te klein wordt)

  3. Doe dan alles ingrediënten in een kom en meng tot het een geheel is geworden

  4. Smeer op een broodje of toastje en geniet!

Onze aanraders

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1