Taartjes van speltbrood, rauwe ham en geitenkaas

  -  Lunch   -  Taartjes van speltbrood, rauwe ham en geitenkaas
Speltbrood met rauwe ham en mozzerella

Taartjes van speltbrood, rauwe ham en geitenkaas

In het weekend heb je vaak wat meer tijd om uitgebreid te lunchen. Je kunt dat buiten de deur doen maar zelf kun je ook heerlijke taartjes van je brood maken. Ik heb twee van mijn favorieten uitgekozen voor een gezellige zondag lunch.

Wat heb je nodig

 • Speltbrood
 • Oude geitenkaas
 • Bospaddestoelentapanade
 • Zongedrooge tomaat
 • Kropsla
~ adv. ~
!– /wp:html –>

Bereiding

 1. Heel makkelijk, alles naar eigen wens :)
Speltbrood met geitenkaas en bospaddestoelentappenade Speltbrood met rauwe ham en mozzerella

Speltbrood

De reden dat ik voor speltbrood kies is omdat het gezonder is dan ‘normaal’ tarwe brood. Spelt is net als tarwe ook een graansoort, maar wat is dan het verschil tussen tarwebrood en speltbrood? De voedingsstoffen in het speltgraan zitten in de speltkorrel en bij tarwe is het precies het tegenovergestelde, daar zitten alle voedingsstoffen in de kiem en zemel. Wanneer tarwe gemalen wordt zal het veel van de goede voedingsstoffen verliezen door dit proces. Wanneer spelt gemalen wordt, zal het overgrote deel van de goede voedingsstoffen aanwezig blijven. Dit betekent dus eigenlijk dat wanneer je speltbrood eet, dat je per sneedje meer goede voedingsmiddelen binnenkrijgt dan enig ander brood.

Speltbrood is gemaakt van complexe koolhydraten, dat betekent dat het langer duurt voor je spijsvertering om de koolhydraten op te nemen en te verteren, wat een hele positieve invloed heeft op je spijsvertering en je huid.

Comments: 2

 • Miranda
  17 november 2013

  Waar koop jij speltbrood?

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1