Goedgevulde Gazpacho

  -  Diner   -  Goedgevulde Gazpacho
gezonde soep gazpacho

Goedgevulde Gazpacho

Met dit warme weer heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken, maar eerder zin in een frisse, lichte maaltijd. Een paar weken geleden hebben we in Spanje Gazpacho gegeten. Oftewel koude groentesoep. Ideaal met zulk warm weer. Het leuke aan Gazpacho is dat het makkelijk te maken is, boordevol groente zit (en dus geen slap groentesoepje is) en het is natuurlijk ontzettend lekker. Ook perfect als gezonde lunch omdat het lekker vult. Dus wil je snel iets gezonds en lekkers op tafel zetten, dan is Gazpacho zeker aan te raden!

Ingrediënten Gazpacho:

  • 1 1/2 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1  ui
  • 500 g tomaat
  • 2  rode paprika’s
  • 1/2  komkommer
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 100 ml tomatensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • Chilivlokken
gazpacho recept recept voor gazpacho
~ adv. ~

Bereiding

  1. Pel de ui.
  2. Snijd de tomaten in partjes.
  3. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  4. Snijd de komkommer in stukjes.
  5. Pureer de knoflook, ui, tomaat, paprika, komkommer, azijn, scheutje olijfolie en tomatensap en breng op smaak met zout, peper en chiliflakes.
  6. Serveer de soep in kommen.
  7. Snijd een bosui in kleine ringetjes en garneer daar de soep mee.
Tip: Je kunt er ook knoflook croutons bij serveren.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1