Precious Vegan Pecan Pie
De feestelijke speculaaskruiden geuren komen je tegemoet in deze periode. Heerlijk, kruidig, zoet met een lichte spicy edge. Pecannoten horen voor mij ook in de rijtje thuis. Voor de variatie, om wat anders te maken dan speculaas, pepernoten of ander december zoet, heb ik nu een heerlijke pecan pie gemaakt. Snufje gember voor de edge, kokosmelk voor de romigheid en een glutenvrije shortbread bodem om je vingers bij af te likken. Je huis ruikt mega lekker en je smaakpapillen zullen je ook dankbaar zijn, enjoy!
Uiteraard is dit recept weer gecreëerd vanuit mijn hart en met liefde volgens de Chinese 5 Elementen zodat je de maximale chi uit het eten haalt en automatisch zorgt het voor de umami smaak, alle smaken zitten er namelijk in verwerkt. Bitter, zoet, scherp, zout en zuur. Wil je meer weten over de Chinese 5 Elementen of ben je al een tijdje opzoek naar resonerende workshops en mooie healing retreats? Kijk dan hier voor meer informatie.
Liefs, Shemara
Wat heb je nodig voor de vegan Pecan Pie
Voor de bodem
- 100 gr amandelmeel
- 50 gr kokosmeel
- 7 gr maizena
- 1 tl gember
- 4 gr bakpoeder
- Snufje Himalaya zout
- 30 ml agave
- 75 ml kokosolie
Handig om te hebben
Voor de Pecan vulling
- 85 ml kokosroom of kokosmelk
- 40 ml ahoorn siroop
- 40 ml agave
- 1 tl kaneel
- 1 tl gember
- Snufje Himalaya zout
- 30 gr kokosbloesemsuiker
- 100 gr pecannoten
- 60 gr cashewnoten
- 1 tl vanille
- 1 el kokosolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maak de bodem door alle ingrediënten voor de bodem in een beslagkom je mengen tot je een stevig deeg hebt
- Pak een ovenschaal (ik heb een ovenschaal van 12 bij 8 gebruikt) en leg daar een stuk bakpapier in
- Druk het deeg plat in de schaal tot het mooi verdeeld is
- Zet de schaal voor 5-7 minuten in de oven om licht af te bakken
- Maak ondertussen de noten topping, zet een steelpannetje op het vuur
- Schenk daar de kokosmelk in samen met de kokossuiker, kokosolie, maizena, pecannoten en cashewnoten, vanille, zout en een lekkere snuf gember en kaneel
- Laat het 5 minuten pruttelen en schenk het dan op de bodemZ
- et de ovenschaal in de oven voor nog 8-10 minuten
- Laat goed afkoelen, snijd in 12 stukjes en geniet!
Leuk in je keuken