Wondersap van wortel, bieten en appel

  -  Food IQ   -  Wondersap van wortel, bieten en appel
wondersap van wortel, appel en bieten

Wondersap van wortel, bieten en appel

Je vraagt jezelf vast wel eens af; wat is nou het aller gezondste drankje ter wereld? Nou, dit wonderdrankje mag je zeker nomineren. Het gezonde sapje is eeuwen geleden bedacht door Chinese kruidendokters en barst van de antioxidanten en is daarmee erg goed voor lichaam en geest. Er gaat zelfs een verhaal rond dat het een longkankerpatiënt heeft genezen!  Met maar 3 ingrediënten (2x groente en 1x fruit) ook super simpel, je hebt wel een sapcentrifuge nodig om het te maken.

~ adv. ~

Ingrediënten

Appel

Appels bevatten voedingsstoffen zoals vitamine A, B1, B2, B6, C, E en K, foliumzuur, niacine, zink, koper, magnesium, kalium, fosfor, ijzer, calcium, natrium en mangaan. Daarnaast bevat het bekendste stuk fruit ook nog eens veel voedingsvezels. Het gezegde snoep verstandig, eet een appel is dus niet zomaar uit de lucht gegrepen.

Wortel

Ook wortelen bevatten erg veel vitaminen (A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, foliumzuur, niacine en pantotheenzuur. Ze zijn rijk aan mineralen zoals kalium, calcium,  fosfor, magnesium, niacine en selenium. Een van de belangrijkste pluspunten is nog wel beta-caroteen. Van wortelen krijg je een mooie huid, ze hebben een positief effect op de darmwerking en ze zijn cholesterol verlagend!

Handig om te hebben

Bieten

Met de toevoeging van bietjes in dit wondersapje geven we je hart een gezonde boost. Bieten zijn rijk aan vitamine A, C, B-complex, kalium, ijzer, magnesium en koper. Bietjes hebben een natuurlijk anti-aging effect.

Bovenstaande combinatie levert je genoeg voedingsstoffen op om je de dag door te krijgen en zou op lange termijn een heel gunstig effect hebben op je gezondheid.

Gezondheidsvoordelen

Remt de groei van kankercellen

Een aantal jaar geleden adviseerde een Chinese kruidendokter dit drankje aan een longkanker patiënt. Door het wondermiddel 3 maanden lang elke dag te nemen is de patiënt hersteld van deze levensbedreigende ziekte. Wonderbaarlijk toch? Het is niet alleen effectief tegen longkanker, maar remt de groei van kankercellen in het algemeen.

Overige positieve effecten op je gezondheid

 • Versterkt organen zoals hart en longen
 • Cholesterol verlagend
 • Bloeddruk blijft onder controle
 • Goed tegen hart- en vaatziekten
 • Zorgt voor stralende, jong uitziende huid
 • Goed voor de spijsvertering en beschermt tegen maagzweren
 • Verscherpt geheugen en functioneren van de hersenen
 • Rustgevend effect op de ogen
 • Ontgiftende werking, verhoogt productie van rode bloedcellen

Gebruik

Voor het beste resultaat kun je het drankje het beste vroeg in de ochtend op een lege maag direct na het maken innemen. Een uur na het drinken kan je je reguliere ontbijt nemen. Twee keer per dag innemen kan ook. Een glas ’s ochtends en een glas voor 17:00 in de middag.

Het effect verschilt per persoon en is gemiddeld tussen 1 en 3 maanden kenmerkend zichtbaar.

Leuk in je keuken

Comments: 6

 • Pas
  28 oktober 2015

  Goedemorgen,

  Uit rauwe bietjes komt toch minimaal vocht?
  Of us het beetje dat het geeft via de sapcentrifuge genoeg?

  Groetjes

 • Liesbeth
  12 september 2014

  Hallo,

  Moeten de bietjes rauw of gekookt zijn?

 • Silke
  19 juli 2014

  Wat is de verhouding? 1 op 1 op 1?

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1