Vegan Lasagne
Soms heb je gewoon ontzettend zin in ‘slecht eten’. Een druiperige kaas-pizza, pasta om je vingers bij af te likken of een ander overheerlijk Italiaans gerecht -Hoe blijven die Italianen toch zo slank?!- bijvoorbeeld deze ‘vegan lasagne’, bomvol met groente en de kokosolie maakt het gerecht heerlijk romig. Kokosolie bestaat uit ‘middellange-keten vetzuren’ (MKV’S). Dit zijn vetzuren die op een andere manier in ons lichaam worden omgezet waardoor ze dienen als snelle bron van energie. Daarnaast geeft het een lang verzadigd gevoel, verminderd het je eetlust waardoor je minder gaat snacken en kunnen de vetzuren schadelijke ziekteverwekkers doden waardoor ze infecties kunnen voorkomen. Klinkt goed toch?
Wat heb je nodig voor de Vegan Lasagne?
- 390 gram tomatensaus basilicum
- 295 gegrilde rode paprika’s
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 50 gram tarwebloem of speltbloem
- 50 geurloze kokosolie
- 500 ml ongezoete sojadrink
- 6 el zonnebloemolie
- 1 takje rozemarijn
- 100 gram ongezouten notenmix
- peper, chili en zout naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de kokosolie in een pan. Pluk het takje Rozemarijn kaal en snijd dit fijn. Doe de bloem bij de kokosolie en laat dit al roerend staan tot het een beetje begint te verkleuren. Voeg de sojadrink in delen toe en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Dit word je vegan bechamelsaus in dit recept ;)
- Snijd de aubergines en courgettes in de lente in lange plakken van ongeveer 1/2 cm. Verhit een deel van de olie en bak de aubergines tot de plakken goudbruin zijn. Voeg hierna de rest van de olie toe.
- Laat nu de paprika’s uitlekken en verdeel 1/3 van de tomatensaus over de bodem van de lasagne schaal. Leg 1/3 van de courgette, 1/3 van de aubergine, 1/3 van de bechamelsaus en als laatste de paprika over de tomatensaus.
- Ga zo door tot je meer lagen hebt van aubergine, courgette, tomatensaus en eindig met de bechamelsaus.
- Hak als laatste de nootjes in kleine stukjes en strooi deze over het gerecht heen. Bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Als laatste heb ik er nog wat pijnboompitten overheen gestrooid maar dit kun je zelf bepalen.
- Eet smakelijk!
Tip: De groente en verse kruiden hebben we van de Lidl-shop vandaan, biologisch en heerlijk!