Superfood recept: Quinoa salade met pittige kip
Met quinoa kun je eindeloos combineren. Een frisse salade of juist een warme maaltijd. Quinoa bevat geen gluten dus mocht je daar last van hebben is dit een heerlijke vervanger! Verras je vrienden of familie met deze lauw warme quinoa salade. Ze zullen versteld staan van de rijke smaak van het Inca power zaad.
Quinoa met kip en avocado
- 300 g quinoa
- 1 verse Spaanse rode peper
- 100 g bladspinazie
- 4 bos-uitjes
- 1 bosje verse koriander
- 1 bosje verse munt
- 400 g kipfilet
- 1 volle tl chilli poeder
- 1 volle tl paprikapoeder
- 2 paprika’s
- 2 limoenen
- 2 el olijfolie
- 1 avocado
- 50 g feta kaas, verkruimeld
- Doe de quinoa met ruim kokend water in de pan en doe de deksel erop.
- Doe de Spaanse peper, spinazie, lente-uitjes, munt en koriander (houd een paar blaadjes apart) in de keukenmachine en hak alles fijn.
- Snijd de kipfilet in reepjes en hussel ze met peper en himalaya zout, chilli poeder en paprikapoeder door elkaar.
- Leg de kip met 1 el olijfolie (of chilli/knoflook olie als je van pittig houdt) in een koekenpan, draai regelmatig om en bak ze tot ze een beetje krokant en gaar zijn.Haal de zaadjes uit de paprika’s, snijd de paprika’s elk in 8 reepjes.
- Giet de quinoa af, spoel de korrels met koud water, giet ze opnieuw af en schep ze op een dienblad of serveerschaal.
- Hussel het fijngehakte spinaziemengsel erdoor, knijp de limoenen erboven uit, doe de olijfolie erbij, meng alles goed en voeg naar smaak peper en himalaya zout toe.
- Strooi reepjes paprika over de quinoa. Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep met een theelepel krullen van het vruchtvlees over de salade.
- Hussel de kip met vocht en al door de salade.
- Strooi de feta en de apart gehouden blaadjes koriander over de salade en je hebt een heerlijk gezond gerecht!
Nadira
Het was super lekker!
ik heb er zelf nog een geklust gebakken eitje er onder gedaan!:)
EerlijkerEten
Dat klinkt ook erg lekker! Bedankt voor je suggestie Nadira :)
Annelies
Heerlijk recept! Ik heb hem gemaakt van http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R882628/geblakerde-kip-san-fran-quinoasalade. Daar zit nog een mango bij en moet je de kip tot een schnitzel slaan. De paprika en de kip had ik gegrild. Echt een aanrader!
B.j.Plandsoen
Heerlijk recept. Als variatie heb ik de paprika geroosterd wat erg lekker is en ik heb er cashewnoten bij gedaan.
Super !
EerlijkerEten
Wat leuk dat je een eigen variatie hebt gemaakt :) Kip en cashewnoten is een lekkere combinatie, die gaan wij ook eens proberen.. Bedankt voor je reactie B.j.!