Makkelijke makreelburgers
Heb je zin in een hamburger maar wil je toch eens iets anders proberen? Dan zijn deze makkelijke makreelburgers zeker de moeite waard om te proberen. Makreel hoort thuis in het rijtje ‘vette vis’ en zit boordevol onverzadigde vetzuren. Deze verminderen het risico op hartklachten. Verder bevat vette vis veel vitamine A, B en D. Super gezond dus! Als je van vis houdt is dit de ultieme burger. Makkelijk te maken, rijk aan belangrijke voedingsstoffen en natuurlijk ontzettend lekker!Wat heb je nodig:
Makreelburgers
- 1 rode ui
- 1/2 bosje bieslook
- 1 citroen
- 2 gerookte makrelen
- 100 ml crème fraîche
- 2 eieren
- 4 el paneermeel of polenta
- 4 meergranenbollen
- Olijfolie om in te bakken
- Sla
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
Saus
- 3 el (zelfgemaakte)mayonaise
- 100 ml crème fraîche
- 1 el mierikswortelpuree
~ adv. ~
Bereiding
- Pel en snipper de rode ui.
- Snijd de bieslook fijn.
- Rasp de schil van de citroen.
- Maak de makreel schoon en meng de vis met citroenrasp, sap van een halve citroen, de helft van de crème fraîche, eieren, paneermeel of polenta en de rode ui en bieslook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Vorm vier gelijke burgers en laat ongeveer 5 minuten opstijven in de koelkast.
- Verwarm een koekenpan.
- Snijd de meergranenbollen doormidden en rooster kort in de koekenpan.
- Haal de bollen uit de pan en bewaar op een bord.
- Verhit olie in de koekenpan en bak de burgers in circa 5 minuten om en om goudbruin.
- Meng de mayonaise met de resterende crème fraîche en mierikswortel tot een saus.
Amar
Gisteravond dit recept geprobeerd, het smaakte erg goed! Had 1 makreel voor twee personen, het zijn flinke burgers geworden..! Ik ga dit recept zeker vaker maken, bedankt voor het plaatsen!
EerlijkerEten
Leuk om te horen Amar! Probeer ook eens onze Italiaanse hamburger. Daar eet je je vingers bij op!