0
Champignonsalade voor kampioenen
Salades zijn te gek. Geen zware maaltijd, maar lekker licht en toe goed vullend. Een mooie aanvulling ook op een gezellige barbecue. De champignonsalade is goed gevuld met linzen, zongedroogde tomaatje, feta, spekjes en rucola. Als je hem vega wilt maken dan kun je de de spekjes vervangen met vegetarische spekjes of een andere groente natuurlijk. Wist je dat champignons echte vitamine bommetjes zijn? Er zit zelfs vitamine B12 in. Tot voor kort dacht men dat deze vitamine alleen in dierlijke producten en zeewier zat. Champignons werken ook nog eens ontstekingsremmend. Een goede aanvulling op deze heerlijke maaltijdsalade dus!
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de champignonsalade
voor 4 personen
- 150 gr biologische spekjes
- 410 gr biologische linzen
- 500 gr kastanjechampignons
- 1/2 citroen
- 2 kleine rode uien
- 3 el zongedroogde tomaten
- Rucola naar smaak
- Feta naar smaak
Bereiding
- Verhit een grote pan en bak daar de spekjes in krokant
- Haal de spekjes uit de pan en leg ze op wat keukenpapier om uit te lekken
- Laat het vet van de spekjes in de pan daar kun je zo lekker de champignons en ui in bakken
- Snijd de uien fijn en champignons in reepjes en bak in de pan
- Lek de linzen uit en spoel ze goed af (als je voorgekookte linzen hebt, anders zelf koken volgens gebruiksaanwijzing)
- Pak een grote schaal en doe daar de linzen in samen met de zongedroogde tomaten (in stukjes)
- Schep ook wat olie mee van de zongedroogde tomaten en pers er een halve citroen over uit, breng op smaak met wat peper en een heel klein beetje zout
- Schep de ui, champignons en spek erdoorheen en top met wat rucola en feta
- Tip, serveer er een lekker getoast spelt broodje bij of een heerlijke soep