Vegan wortelbroodjes

  -  Comfort Food   -  Vegan wortelbroodjes
Vegan wortelbroodjes

Vegan wortelbroodjes

Zin in een lekkere comfort food snack? Deze heerlijke vegan wortelbroodjes zijn perfect voor een gezellige borrel of een luie zondag! Hier maak je ook je niet vegan vrienden blij mee. Serveer met een saus naar keuze en het wortel feest kan beginnen.

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de vegan wortelbroodjes

  • 1 pak vegan bladerdeeg
  • 4 middelgrote wortels
  • 3 el olijfolie
  • Rookaroma
  • Cayenne
  • Peper
  • Zout
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl paprika poeder
  • Sambal naar smaak
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1/2 stengel bosui
  • Chilisaus of andere saus naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Was de wortels en schil ze eventueel met een dunschiller
  3. Kook de wortels in een paar minuten gaar
  4. Marineer de wortels daarna in de olie met het rookaroma, cayenne, peper, zout, gedroogde peterselie en paprikapoeder en zet in de oven voor +/- 10 minuten
  5. Snijd de bladerdeeg vellen door de midden en smeer een beetje sambal (naar smaak) op de vellen
  6. Leg op elk stuk een wortel en rol tot een mooi wortelbroodje
  7. Dip de wortelbroodjes in wat sesamzaad en zet daarna in de oven voor ongeveer 15-20 minuten
  8. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes
  9. Haal de wortelbroodjes uit de oven en strooi de bosui erover heen, serveer met wat chilisaus (of een andere saus naar keuze) en geniet!
Vegan wortelbroodjes

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1