0
Wilde worteltaart met kokoscreme
Iets te vieren of gewoon omdat het kan en lekker is? Met deze worteltaart zal je iedereen doen verbazen. Lekker smeuïg, zonder suiker en vol van smaak! De worteltaart is vrij stevig en ook zeker geschikt als gezond ontbijt (voor onderweg).Wat heb je nodig:
- 450 gram amandelmeel
- 100 gram walnoten
- 100 gram rozijnen
- 300 gram geraspte wortel
- 2 geprakte bananen
- 65 ml appeldiksap of ahoornsiroop
- 5 eieren
- 60 ml kokosolie
- 1 el kaneel
- 2 tl Himalayazout
- 1/2 tl baking soda
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl vanille extract of poeder
- Kokosmelk (uit de koelkast)
- 1 tl vanille extract of poeder
~ adv. ~
Bereiding
- Verwarm de oven op 160 graden
- Meng de kruiden, het amandelmeel, het Himalayazout en de baking soda in een grote kom en roer goed door
- Pak een andere kom en kluts daar de eieren in en voeg appeldiksap of ahoornsiroop en de kokosolie eraan toe en meng tot het een geheel is geworden
- Voeg het ‘natte’ mengsel vervolgens toe aan het ‘droge’ meelmengsel
- Meng het beslag goed door en voeg dan de wortels, walnoten, rozijnen en de geprakte banaan toe
- Giet het mengsel in een bakblik of cakevorm (ik gebruikte er een van 30 cm) en zet het in de oven voor ongeveer 40 minuten
- Haal de worteltaart uit de oven en laat afkoelen
- Maak nu de kokoscreme, schep de dikke laag kokos uit het blik kokosmelk (die is door de koeling naar boven gekomen)
- Doe de kokoscreme in een kom, voeg de vanille toe en klopt het op tot het een luchtig geheel is geworden
- Smeer de crème over de taart en zet even in de koelkast zodat de creme hard wordt en geniet van de heerlijke worteltaart