Prettige pompoencake
Er ligt al een tijdje een pompoen in mijn fruitschaal op mij te wachten om een gezonde pompoencake mee te maken. Soms heb je het alleen zo druk dat je alle dingen die je wilt doen niet red, dat was dus het geval bij de pompoen. Vandaag moest het dan maar gebeuren. Ik had er al zo’n tijd zin in! Pompoen is erg gezond vanwege het hoge vitamine A gehalte, andere vitaminen zoals C, B2 en E, mineralen, Omega3 vetten en het is een natuurlijke ontstekingsremmer. Een prima ingredient om een gezonde cake mee te maken dus!
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de pompoencake
- 1 oranje pompoen
- 75 gr amandelmeel
- 125 gr boekweitmeel
- 1 rijpe geprakte banaan
- 2 eieren
- handje vol gemixte noten in stukjes (ik heb walnoten, amandelen en pecannoten gebruikt)
- 2 el honing
- 4 el palmsuiker
- 2 el lijnzaad
- 1 tl vanille extract
- 2 tl kaneel
- 2 tl speculaas of koekkruiden
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- handjevol pompoenpitten
Bereiding
- Schil de pompoen en snijd in stukjes
- Kook de pompoen in een pannetje voor ongeveer 10 minuten
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Giet de pompoen af en doe in de keukenmachine en meng tot het een gladde massa is geworden
- Doe de pompoen in een grote beslagkom en gooi daar de rest van de ingredienten bij, op de pompoenpitten na, en roer tot een mooi beslag
- Leg een stukje bakpapier in een cakevorm en giet het beslag erin
- Zet de cakevorm in de oven voor ongeveer 35 minuten, strooi 5 minuten voor het einde de pompoenpitten over de cake
- Laat de cake afkoelen, snijd in plakken en geniet
aagje
Leuk recept, maar hoeveel gram pompoen moet je ongeveer gebruiken?
Grtjs.
EerlijkerEten
Hi Aagje, dank je wel! Ik heb niet een hele grote gebruikt dus ik denk dat het rond de 300/ 350 gram was. Succes!