Pittige Chia crackers
Heerlijke zelfgemaakte pittige Chia crackers met een goede bite! Zelf crackers maken is eigenlijk helemaal niet lastig, en het leuke eraan is dat je zelf steeds met verschillende kruiden kunt variëren. Deze keer heb ik de crackers spicy gemaakt met een rode peper en gekruid met zout en fijn gesneden knoflook. Maar mocht je niet van spicy en knoflook houden kun je altijd rozemarijn met zeezout crackers maken of een andere kruid die je lekker vindt.
Voor 12 crackertjesWat heb je nodig:
- 4 el boekweitmeel
- 3 el gebroken lijnzaad
- 2 el amandelmeel
- 1 el agave siroop
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 1 el chiazaad
- 1 tl himalaya zout
- 6 el water om te mixen
~ adv. ~
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Snijd de rode peper en de knoflook heel fijn
- Doe de boekweitmeel, lijnzaad, amandelmeel, agave siroop, rode peper, knoflook, chiazaad en zout in een kom en roer goed door met een garde
- Daarna doe je steeds 2 el water erbij en goed blijven roeren tot het een stevig deeg is geworden
- Leg het deeg op een stuk bakpapier en vouw het er weer over heen, rol met een deegroller er overheen tot de gewenste dikte
- Snijd met een pizzasnijder het deeg in stukken (de grote die je voor de cracker wilt)
- Plaats het deeg voor 15-20 minuten in de oven
nadia
ik heb het uitgeprobeerd, op zich lekker recept, maar vond het wel veel te zout, volgende keer probeer ik t zonder zout in de deeg, maar strooi ik een beetje op de boven kant..
EerlijkerEten
Bedankt voor je toevoeging Nadia! Goed idee om het himalayazout er naar eigen smaak bovenop te strooien :)
Lydia
Guacamole of baba ganoush ! Yummie !
Teun
Leuk recept, heb je nog tips om op de crackertjes te serveren?
EerlijkerEten
Hoi Teun, kaas is er erg lekker bij.