Herfstachtig smeuïge cupcakes
Het is lang mooi weer geweest, maar nu begint de herfst toch wel echt de kop op te steken. Een mooi, knus en gezellig seizoen dat vraagt om lekkere herfstachtige cupcakes! Als het wat kouder wordt lijkt het wel of je meer zin krijgt in minder gezond of vet eten. Zou dit komen omdat je lichaam onbewust meer energie van je vraagt, om je bijvoorbeeld warm te houden? Deze cupcakes geven je zeker de energie die je nodig hebt, maar geven je lichaam gelukkig geen eigen muffintop :) Door de appel en kaneel is deze gezonde cupcake een perfecte herfstachtige treat voor bij een kop thee nadat je het gure herfstweer getrotseerd hebt!Wat heb je nodig
voor 12 cupcakes- 2 grote rijpe bananen
- 1 appel
- 1 handje rozijnen (naar eigen smaak)
- 2 el biologische amandelboter
- 2 el biologische raw pindakaas
- 2 biologische eieren
- 2 el kokosolie
- 65 gr Amandelmeel
- 2 tl kaneel
- 1 tl gember
- 1 tl baking soda
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl vanille extract
- 1 tl himalaya zout
~ adv. ~
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Pureer de bananen met een vork in een grote beslagkom
- Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes
- Roer de amandelboter, pindakaas, eieren, kokosolie (gesmolten) en de vanille extract door de gepureerde bananen
- Voeg de appel, rozijnen, amandelmeel, kaneel, gember, bakingsoda, bakpoeder en het zout toe aan het mengsel en roer goed door
- Vul 12 cupcake vormpjes met het mengsel en zet voor 20-25 minuten in de oven
serena
Klinkt heel lekker. Hoeveel amandelmeel moet je gebruiken? Dat staat er helaas niet.
EerlijkerEten
Heel stom van ons om dat te vergeten. Je hebt een halve cup oftewel 65 gram amandelmeel nodig Serena!