Herfstachtig smeuïge cupcakes

  -  Comfort Food   -  Herfstachtig smeuïge cupcakes
herfst carrot cupcakes recept

Herfstachtig smeuïge cupcakes

Het is lang mooi weer geweest, maar nu begint de herfst toch wel echt de kop op te steken. Een mooi, knus en gezellig seizoen dat vraagt om lekkere herfstachtige cupcakes! Als het wat kouder wordt lijkt het wel of je meer zin krijgt in minder gezond of vet eten. Zou dit komen omdat je lichaam onbewust meer energie van je vraagt, om je bijvoorbeeld warm te houden? Deze cupcakes geven je zeker de energie die je nodig hebt, maar geven je lichaam gelukkig geen eigen muffintop :) Door de appel en kaneel is deze gezonde cupcake een perfecte herfstachtige treat voor bij een kop thee nadat je het gure herfstweer getrotseerd hebt!

Wat heb je nodig

voor 12 cupcakes
  • 2 grote rijpe bananen
  • 1 appel
  • 1 handje rozijnen (naar eigen smaak)
  • 2 el biologische amandelboter
  • 2 el biologische raw pindakaas
  • 2 biologische eieren
  • 2 el kokosolie
  • 65 gr Amandelmeel
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl gember
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl himalaya zout
~ adv. ~

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Pureer de bananen met een vork in een grote beslagkom
  3. Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes
  4. Roer de amandelboter, pindakaas, eieren, kokosolie (gesmolten) en de vanille extract door de gepureerde bananen
  5. Voeg de appel, rozijnen, amandelmeel, kaneel, gember, bakingsoda, bakpoeder en het zout toe aan het mengsel en roer goed door
  6. Vul 12 cupcake vormpjes met het mengsel en zet voor 20-25 minuten in de oven
carrotcupcakes recept

Comments: 2

  • serena
    20 november 2014

    Klinkt heel lekker. Hoeveel amandelmeel moet je gebruiken? Dat staat er helaas niet.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1