0
Chunky chocolade pompoencake
Zo, de kerstdiners zitten er weer op. Veel mensen houden een zogenaamde balansdag na kerst. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je geen lekkere gezonde cake kunt eten! Een gezonde chocolade pompoencake nog wel. Over een paar dagen komen de goede voornemens ook weer om de hoek kijken en in de top 3 staat altijd wel het gezonder eten, stoppen met roken en meer sporten. Wil je het nieuwe jaar een keer niet ingaan met de ‘goede voornemens’ die vaak binnen een korte periode op de slop gaan? Begin dan gewoon met deze lekkere en gezonde cake met echte chocolade chunks!
Voor 12 plakken cake
Wat heb je nodig:
- 250 gram pompoen puree
- 2 el biologische kokoscreme (de bovenste romige laag van een blikje)
- 3 el gesmolten kokosolie
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 6 el raw honing
- 500 gr amandelmeel of glutenvrije bloem
- 1 tl baksoda
- ½ tl himalaya zout of Keltisch zeezout
- 2 tl lijnzaadmeel
- 1½ tl kaneel
- 125 gr raw pecannoten
- 4 el raw cacao poeder
- Handjevol raw chocolade chunks
Benodigdheden
- Grote beslagkom
- Middelgrote beslagkom
- Garde
- Vijzel / keukenmachine
- Rubberen spatel
- Oven
~ adv. ~
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Roer in een grote kom met een garde de pompoen puree, kokoscreme, kokosolie, eieren, vanille extract, en honing goed door elkaar
- Roer dan in een andere middel grote kom de amandelmeel, baksoda, zout, lijnzaadmeel en kaneel door elkaar
- Maak de pecannoten klein in een vijzel of keukenmachine (niet te klein, je wilt ze wel terug kunnen vinden in de cake)
- Roer de pecannoten door de amandeelmeel
- Mix met een rubberen spatel de meelmix door de pompoen mix tot het een geheel is geworden
- Vul dan 2 kopjes (ongeveer 200 gram per kopje) met de mix en doe de rest in een ingevet cakeblik
- Mix 1 van de kopjes met de raw cacao poeder tot een mooi geheel
- Spatel dan de cacao mix over de ‘gewone’ mix in het cakeblik
- Vervolgens top je het weer af met het kopje waar de gewone mix in zit, besprenkel met de chocolade chunks en zet ongeveer 40 minuten in de oven