Carrot Lox met appeltjes salade

  -  Comfort Food   -  Carrot Lox met appeltjes salade
carrot lox eerlijkereten

Carrot Lox met appeltjes salade

Carrot Lox a.k.a. zalm van wortelen, mmm, dat klinkt wellicht spannender dan het is. Het is namelijk echt mega smaakvol. Mijn moeder maakte vroeger altijd zalm op toast met een appeltjes salade, dat was mijn favoriet!

Uiteraard heb ik een vegan variant gecreëerd en het resultaat is echt om je vingers bij af te likken. Wat ik zo leuk vind aan plantaardig en wholefood eten is dat je achter smaken en combinaties komt waar ik anders nooit op was gekomen. Zo eten we heel vaak een bord vol groente zonder dat het smaakt als een bord vol groente. Helemaal perfect voor als je, net als ik, kinderen hebt.

Ken je de jackfruit ‘saté’ al? Of zijn de bloemkool ‘wings’ meer jouw ding? Terug naar de carrot lox, hieronder het recept, uiteraard in de 5 elementen volgorde gecreëerd. Volg de volgorde van de ingrediënten lijsten en je zit goed!

Wat heb je nodig voor de Carrot Lox

  • 2 a 3 grote biologische penen
  • liquid smoke
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 el zeewier
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el sap van de kappertjes
  • 1 el kappertjes
  • Handjevol dille

Voor de appeltjes salade

  • 2 el vegan mayo
  • 2 bosuien of 1 kleine ui
  • Snufje knoflookpoeder naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Snufje Himalaya zout naar smaak
  • 2 tl liquid smoke
  • 1 grote groene appel
  • Peterselie naar smaak
  • Dille naar smaak
  • Snufje paprikapoeder naar smaak
Carrot lox wortel zalm

Bereiding

  1. Was en schil de penen tot ze schoon zijn
  2. Daarna ga je door met een dunschiller om mooie lange plakken te maken
  3. Doe alle wortel plakken samen met alle ingredienten van de carrot lox in een sauspan, zet 1 uur in de koelkast om te marineren
  4. Vervolgens zet je de sauspan op het vuur en kook je de wortelen tot een structuur die jij lekker vindt. Mijn partner houd meer van zachte zalm, dan kook je het wat langer.
  5. Maak ondertussen de appeltjes salade
  6. Schil de appel en snijd heel fijn
  7. Snijd de bosui of ui heel fijn
  8. Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng tot een mooie en lekkere sausachtige salade
  9. Laat de wortel afkoelen, doe in een bakje die je kunt afsluiten in de koelkast
  10. Pak wat toast, smeer de appeltjes salade erop, drapeer de wortel plakken erover heen en sprinkel wat zout over de wortel voor je het serveert, top met wat kappertjes en enjoy!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1