0
Avontuurlijke amandel buttercups
Dit is echt een gezonde snack waar ik niet vanaf kan blijven! Het leuke is dat dit ook nog super gezond is. Dat komt doordat deze avontuurlijke amandel buttercups veel vitaminen, mineralen en gezonde vetten bevatten door de amandelen en de rauwe cacao. Een onweerstaanbaar lekkere snack waar je je vingers letterlijk bij aflikt ;) Recept voor 12 mini cups.Wat heb je nodig
- 120 gram amandelen (ongebrand en ongezouten)
- 30 gram havervlokken
- 2 el raw amandelboter
- 2 el kokosolie
- 1,5 el agavesiroop (of maple syrup)
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl vanille extract
- 1 mespunt himalayazout
Voor de topping
- 3 el kokosolie
- 3 el agave siroop
- 2 el raw cacao poeder
- 1 mespuntje himalayazout
~ adv. ~
Bereiding
- Doe de amandelen en de havervlokken in de blender tot dat het een soort meel wordt
- Doe het meel in een grote schaal en voeg de amandelboter, kokosolie, agave siroop, kaneel, vanille en zout toe
- Goed roeren tot het een soort van deeg wordt
- Dan pak je een siliconem minimuffin houder en schep je per bakje 1 el erin.
- Druk het stevig aan met de lepel totdat het een mooie gladde bodem is geworden. (mocht je geen siliconen mini muffin houder hebben kun je ook een gewone gebruiken, zorg dan wel dat je het goed invet met kokosolie)
- Dan voor de topping: Klop met een handgarde de kokosolie, agavesiroop, cacao poeder en het zout tot een gladde massa
- Schep de saus over de bodem in de muffin houder. Zelf heb ik 1 el gedaan maar als je van veel chocolade houdt kun je altijd wat meer doen
- Je kunt ze nog versieren met geschaafde amandelen of wat havervlokken
- Plaats ze 30 minuten in de vriezer en serveer direct, koud zijn ze absoluut het lekkerst en de cacao smelt bij kamertemperatuur