Koffie op je paastafel

  -  advertorial   -  Koffie op je paastafel
cafe intencion koffie paastafel

Koffie op je paastafel

Een echte paastafel is pas compleet als er écht goede koffie wordt geserveerd! Gezellig met z’n allen aan tafel, de één een espresso, de andere een cappuccino, heerlijk vers gebakken broodjes en de paasstol mag natuurlijk niet ontbreken. Koffie is er in alle soorten en maten. Ik houd zelf vooral van een goede kop cappuccino, maar dan wel lactosevrij, dus het liefst gemaakt met havermelk (dat schuimt het beste op, in tegenstelling tot amandelmelk). Mijn vriend daarentegen neemt altijd een stevige kop zwarte koffie of een dubbele espresso.

~ adv. ~

Net als met chocolade, kun je koffie van verschillende soorten bonen maken. Een interessant proces, dat in veel landen op verschillende manieren wordt geproduceerd, maar over het algemeen vind je koffieplantages alleen rond de evenaar.

Voor de paastafel 2017 heb ik mijn keuze gemaakt: Café Intención Ecológico. Dat is biologische en Fair Trade koffie, gemaakt van 100% Arabica bonen uit de hooglanden van Midden- en Zuid-Amerika. Vorige maand werd ik uitgenodigd door J.J. Darboven. Dat is de producent van bovengenoemde koffie. Op deze dag hebben we heel veel geleerd over de oorsprong en visie van dit familiebedrijf. Het leuke van de verpakking vind ik dat de boer Martin Melendez erop is afgebeeld.

De paastafel is helemaal geslaagd. Paasbrood zonder zorgen, koffie in alle maten en vormen, eieren en chocolade natuurlijk. Feestelijk aangekleed zodat je de dag met een lach op je gezicht en een goed gevulde buik begint met eieren zoeken ;-) Vrienden, familie, wie er ook langskomen, ze zullen zien en proeven dat je je best gedaan hebt. Fijn paasweekend iedereen!

cafe intencion capuccino

Wat heb je nodig voor de koffie op je paastafel

 • Café Intención Ecológico filterkoffie
 • Percolator (of een filterkoffie apparaat)
 • Havermelk
 • Rauwe cacao poeder
 • Gekookte eieren
 • Paasbrood
 • Chocolade naar keuze
 • Leuk servies
 • Wat gele tulpen en/of paastakken

Bereiding voor de koffie en de aankleding van de paastafel

 1. Zelf heb ik de koffie gezet met een percolator, dat vinden wij namelijk erg lekker, dan krijg je sterke koffie. Je kunt ook een aeropress of filterkoffie apparaat gebruiken.
 2. Voor de cappuccino klopt je eerst de havermelk op, tik de opgeklopte melk twee keer op het aanrecht en draai rustig rond. Zo zorg je ervoor dat je perfecte cappuccino melk krijgt
 3. Schenk de melk in een mooi glas of beker en schenk de koffie er rustig overheen.
 4. Strooi er dan wat cacao poeder overheen en je hebt een prachtige kop cappuccino
 5. Voor de espresso is het natuurlijk gewoon een kwestie van inschenken
 6. Kleed je tafel mooi aan en geniet van een gezellig en feestelijk paasontbijt
cafe intencion koffie paastafel

//

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1