Havermout cupcakes met je favoriete toppings
Dit is weer zo’n heerlijk makkelijk, lekker en gezond ontbijt/ tussendoortje! Ja de blog staat er ondertussen vol mee, maar as you all know, is je ontbijt het belangrijkste eetmoment van de dag. Voor mensen die werken, kinderen hebben en niet al te veel tijd hebben in de ochtend, zijn dit soort recepten erg handig en wil ik die jullie zeker niet onthouden! Met deze havermout cupcakes is het leuke dat je allerlei verschillende toppings naar smaak kunt gebruiken, voor ieder wat wils of voor elk moment van de dag een andere smaak. Havermout is weer volledig terug van weggeweest. Doordat havermout veel oplosbare vezels bevat houdt het de maag lang ‘vol’. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen waardoor pieken in je bloedsuikerspiegel ook uitblijven. Een perfect product voor een ontbijtje dus ;)
Wat heb je nodig voor de havermout cupcakes
- 1 ei
- 50 gr palmsuiker
- 3 el kokosolie (gesmolten)
- 5 el appel diksap
- 120 ml amandelmelk
- 1 tl kaneel
- 2 tl vanille extract
- 1/2 tl Himalaya zout of Keltisch zeezout
- 1 tl bakpoeder
- 150 gr havervlokken
Toppings
- Blauwebessen
- Raw cacaonibs met quinoapuffs
- Honing, walnoten en rozijnen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Mix in een kom het ei, palmsuiker en kokosolie tot de palmsuiker is opgenomen
- Voeg dan de diksap, amandelmelk, kaneel, vanille extract, himalaya zout en bakpoeder toe en mix goed door elkaar
- Roer vervolgens de havermout erdoorheen
- Vul 9 muffincups met het beslag en doe je favoriete toppings erop
- Zet in de oven voor 30 minuten en laat 5 minuten afkoelen en geniet van deze havermout cupcakes!