Chocolade Overnight Oats

  -  Ontbijt   -  Chocolade Overnight Oats
Overnight oats cacao

Chocolade Overnight Oats

Did you say chocolate? Yes, chocolade voor ontbijt! Soms heb je gewoon minder tijd en wil je wel goed voor jezelf zorgen, op die momenten zijn overnight oats een van mijn go to recepten. De avond ervoor maak je binnen, letterlijk, een paar minuten dit recept en de volgende ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor je te wachten in de koelkast. Easy, delicious en vol met goede voedingswaarde!

Wil je gelijk voor meerdere mensen, gezinsleden of jezelf overnight oats maken, verdubbel dan het recept, dit recept is voor 1 portie.

Wat heb je nodig voor de vegan chocolade overnight oats

  • 1/2 cup havermoutvlokken
  • 1/2 cup ongezoete amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
  • 1 eetlepel chiazaadjes
  • 1 eetlepel ahornsiroop (of een andere zoetstof naar keuze)
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Snufje Himalayazout
  • 1/2 banaan, geprakt
  • Toppings: 1/4 banaan in plakjes gesneden en 1 eetlepel cacaonibs

Bereiding

  1. Meng in een beslagkom de havermoutvlokken, amandelmelk, chiazaadjes, ahornsiroop, cacaopoeder, vanille-extract, geprakte banaan en Himalaya zout. Roer goed door elkaar.
  2. Schep of schenk de inhoud in potjes met een deksel en zet deze een nacht in de koelkast (of minstens 4 uur).
  3. Roer de havermout in de ochtend door en top met plakjes banaan en cacaonibs.
  4. Geniet van je heerlijke vegan overnight oats!

Tip: Als je de havermout iets dikker wilt hebben, kun je de hoeveelheid amandelmelk verminderen of de hoeveelheid havermoutvlokken verhogen. Als je ze iets dunner wilt hebben, kun je meer amandelmelk toevoegen.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1