Boekweit pannenkoeken met banaan en cacao
Afgelopen zondag had ik erg veel zin in pannenkoeken. Omdat ik snel last van mijn buik krijg als ik gluten eet, heb ik boekweitpannenkoeken met banaan en cacao gemaakt. Gluten en zuivelvrij. Erg lekker al zeg ik het zelf en zeker niet ongezond! Boekweit is zelfs erg gezond, het bevat veel mangaan, magnesium, fosfor, ijzer, zink, koper, vezels en vitamine B. Magnesium heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel. Wat leidt tot een betere nachtrust en je ervaart minder stress. Ook houdt Boekweit de bloedsuikerspiegel in balans, waardoor het de kans op diabetes verlaagd. Een lang vol en verzadigd gevoel na het eten is ook een groot pluspunt. Genoeg redenen om je normale pannenkoeken recept eens te vervangen voor dit lekkere alternatief!
Wat heb je nodig (voor ± 10 stuks)
- 150 gr boekweitmeel
- 65 gr amandelmeel
- 2 eieren
- 1 tl kaneel
- Snufje Himalaya zout of Keltisch zeezout
- Kokosolie
- Water
Topping voor op de pannenkoek
- Cacaopoeder
- Banaan
Bereiding van de boekweit pannenkoeken
- Meng alle ingrediënten zonder de kokosolie door elkaar tot je een mooi glad beslag hebt
- Water voeg ik altijd toe tot het de dikte is die ik graag wil (ongeveer 3 kopjes)
- Daarna zet je een pan op het vuur met wat kokosolie en bakken maar
- Voor de topping doe je plakjes banaan op de pannenkoek met wat cacaopoeder
Je kunt de banaan en cacaopoeder al in de pan op de pannenkoek leggen zodat het een beetje smeuïg wordt, maar dat is maar net hoe je het lekker vindt.
Variatie tip: wil je een andere topping maar wel een gezonde? Vervang de banaan voor een appel, de cacaopoeder voor kaneelpoeder en voeg eventueel wat rozijnen toe. Ook erg smakelijk!
Ellen van Beelen
Hi!
Heb je boekweitmeel nodig of gewone boekweit?
Groetjes!
EerlijkerEten
Voor de boekweitpannekoekjes heb je boekweitmeel nodig Ellen!