0
Subtiele slasoep met gebakken gamba’s
Laatst keek ik naar 24Kitchen, en zag Rudolph een slasoep maken. Zelf was ik er niet opgekomen om van sla soep te maken, maar het leek mij een leuke uitdaging! Sla bestaat grotendeels uit water maar bevat ook heel veel vitamines en mineralen waaronder jodium, koper, zink en seleen. Een gezonde maaltijd/ voorafje dus die er lekker uitzag. En ik moet zeggen ik was plezierig verrast. Onwijs makkelijk om te maken en het smaakte heerlijk.
Wat heb je nodig:
- 1 kropsla
- 1/2 verse Spaanse peper
- 1 ui
- 2 el bieslook
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram gamba’s
- 500 ml kippenbouillon
- 100 ml room
- Olijfolie
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
Bereiding:
- Snijd de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd hem in ringetjes.
- Snipper de ui.
- Was de kropsla in koud water, haal het groene hart er uit en haal de bladeren van de kropsla los.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en de peper.
- Blus af met de kippenbouillon en de room en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
- Snijd de knoflook en de bieslook fijn.
- Verhit een pan met wat olijfolie en bak daar de gamba’s in met de knoflook.
- Voeg wat peper en himalaya zout naar smaak toe.
- Voeg de sla toe en kook deze circa 5 minuten mee.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Schep de soep in borden, verdeel de overgebleven slablaadjes, gamba’s en bieslook erover.