0
Moderne Griekse salade met spinazie, kikkererwten en feta pakketjes
Van de week was ik weer eens 24Kitchen aan het kijken en zag een heerlijk recept van Jamie Oliver 15 minutes. De Griekse salade met spinazie fetapakketjes.Vanavond dacht ik die te maken, helaas kwam ik erachter dat ik niet alle producten in huis had. Maar met een beetje van jezelf en een beetje van Jamie is er een erg lekker recept uitgekomen die ik graag met jullie wil delen. Gezond en makkelijk, niet in de beroemde 15 minuten maar binnen 30 minuten stond het op tafel.
Ingrediƫnten
De feta pakketjes:
- 100 gr verse feta
- 100 gr bladspinazie
- 350 gr kikkererwten
- 1 tl chili poeder
- Sap van 1 citroen
- Beetje knoflook
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
- Pijnboompitten
- Olijfolie
- 4 plakken filodeeg
Moderne Griekse salade:
- 3 tomaten
- 1/4 komkommer
- Rucola
- Verse groene en zwarte olijven
- Handjevol amandelen
- 1 rode ui
- Olijfolie
- Beetje citroensap
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
Bereiding Moderne Griekse salade met spinazie, kikkererwten en feta pakketjes
De pakketjes:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Doe de kikkererwten met de spinazie, feta, citroensap, peper, chilipoeder, zout en knoflook in de blender tot het een mooie puree is.
- Leg het filodeeg op een plank (gebruik 2 vellen per pakketje als je het vierkante formaat hebt en 1 vel als je het langwerpige formaat hebt en vouw die dan dubbel).
- Verdeel de puree door 4 en leg het midden op de plakken filodeeg, strooi de pijnboompitten eroverheen en vouw het filodeeg omhoog naar elkaar toe tot je een mooi pakketje hebt.
- Verhit een ovenvaste pan op het vuur met een scheut olijfolie erin en bak de pakketjes dat ze aan de onderkant mooi krokant zijn. Zet de pan in de oven tot de pakketjes aan de bovenkant goudbruin zijn.
De salade:
- Snijd de tomaten in schijven, de komkommer in plakjes en versnipper de rode ui.
- Doe de komkommer, rucola en de ui in een slaschaal en met het met de olijfolie en de citroensap.
- Bak een hand vol amandelen en wat olijven in een pan tot de amandelen een beetje gekleurd zijn.
- Leg de tomaten over de salade en strooi de amandelen en de olijven eroverheen. Wat peper en himalaya zout naar smaak en klaar is de Griekse salade.