Pastinaak soep met kipkerrie power
De pastinaak is terug van weggeweest! Tot voor kort hoorde de pastinaak nog tot de vergeten groente, maar ondertussen kun je ze bijna weer op elke groenteafdeling in de supermarkten vinden. Het is echt een groente van deze tijd van het jaar dus gaan we er een aantal lekkere gerechten mee maken. Vandaag staat op het menu de pastinaak soep met kipkerrie power. Lekker romig, fris en gezond.Waarom is pastinaak gezond?
De pastinaak is erg rijk aan foliumzuur en helpt je beschermen tegen hart- en vaatziekten. Pastinaak stimuleert je nieren en zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Last van hoge bloeddruk? Pastinaak helpt je bloeddruk op pijl te houden. Of pastinaak gezond is? Nou en of! Een echte winterse powergroente.Pastinaak soep kip kerrie
- 3 el kokosolie of olijfolie
- 2 sjalotjes of 1 grote ui
- 2 el kerriepoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- himalaya zout of Keltisch zeezout
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- 1 aardappel
- 4 pastinaken
- 1,2 dl kippenbouillon
- 250 gr gerookte kip
- 1 handje platte peterselie
~ adv. ~
Bereiding
- Snipper de ui, schil de aardappel en snijd in stukjes en schil de pastinaken en snijd die ook in stukjes
- Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, kerrie en komijnpoeder
- Voeg de aardappel en de pastinaak toe en giet de bouillon erbij
- Kook op een laag pitje ongeveer 20-25 minuten en pureer vervolgens de soep
- Snijd de gerookte kip en peterselie in stukjes en strooi die over de soep
Wesley's Reisverslaving
Ziet er echt lekker uit!